Menu

Üzletemberek találkozója az AsiaCenterben
(képes beszámoló a cikk végén)

2006.06.04.

Kedden délelőtt Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere nyitotta meg a kínai-magyar üzletember találkozót az AsiaCenterben, melynek keretében az 1997-ben Budapest és Hangzhou városa között született testvérvárosi megállapodás megújításának aláírására is sor került. A kínai fél részéről a dokumentumot Sun Zhonghuan, Hangzhou város új polgármestere írta alá.

-Célunk a gazdasági kapcsolatok erősítése, továbbfejlesztése,
kibővítése. Budapesten már most is több mint 6 ezer kínai állampolgár él, míg egyes becslések szerint Magyarországon mostanra akár a 30 ezret is eléri az itt élő kínaiak száma. Két kínai tőkével létrejött szálloda és félszáz kínai vendéglő is működik. Magyarország kulcsfontosságú szerepét jelzi, hogy a térségben egyedül itt nyitott fiókot a Bank of China – mondta a főpolgármester.
Az eseményen részt vett a két városvezetőn kívül Zhu Zushou, Kína budapesti nagykövete, Csillag István, az Eximbank elnöke és Du Yunlong, a Bank of China vezérigazgatója, 11 jelentős kínai cég képviselője, valamint 44 magyar vállalkozás képviselője, s több mint 60 magyar üzletember a gépgyártás, a szállítmányozás, a textilipar, a logisztika, a kozmetikai ipar területéről.
A fórumot a városok polgármesteri hivatalai, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Központ és az ITDH szervezte.

A 6,5 millió lakosú Hangzhou város Kína legdinamikusabb, leggyorsabban
fejlődő tengerparti városa, ahol jelenleg összesen 2000 szoftvergyártó vállalat működik. Hangzhou Kína informatikai fejlődésének kísérleti központja, leginkább a számítógépes szoftverfejlesztésben járnak elől.
– Hangzhou-nak a világ több mint száz városával van leányvárosi kapcsolata.
Budapesttel 1997-ben alakítottuk ki az együttműködést, mely a mai napig
fontos része a két ország közötti kapcsolatnak is. Örülök, hogy
létrejöhetett ez az üzleti fórum – mondta Hangzhou polgármestere.

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó hírek






Képes beszámoló