Menu

Ba-ka-hát- kirándulás

2006.05.26.

A Kolozsvár Általános Iskola kisdiákjai gyakran járnak kirándulni. Az elmúlt hétvégén is a természetben töltötték el idejüket. De hogy hol voltak és mit csináltak, erről két diák: Kőmíves Éva és Vincze Mónika a 7.c osztály tanulói így számoltak be.

-Aki nem tudná, minden hónapban Judit nénivel és Zsolt bácsival szebbnél szebb helyekre kirándulunk. Május 21-én egy különleges helyet néztünk meg, ez a püspökhatvani Varga ökogazdaság. A vonatállomáson várt Emőke néni, aki végigvezetett bennünket a gazdaságon. Először elmesélte, hogyan készítik a bio joghurtot. A kóstoló mindenkinek ízlett, majd beszéltünk az őshonos állatokról. Először a négy kutyával barátkoztunk meg, ezek után lóhátra pattantunk. A mangalicáknál töltöttük a legtöbb időt, mert nem tudtunk betelni a sok, kis apró, csíkos, fehér, és vörös malaccal. A végén jót fagyiztunk.
A gazdaságot elhagyva elsétáltunk a falu végére, ahol egy egyedülálló érdekességet néztünk meg: egy olyan szoborparkot láttunk, ahol a helyi szobrász a kivágásra ítélt fákból hatalmas szobrokat faragott. Láttuk itt Árpád vezért, Döbrögit, a rőzsehordó asszonyt stb. Vidáman telt az idő a vonaton és kaptunk egy csomó cukrot. Aztán
a Keleti pályaudvaron szakadó eső várt bennünket. Ennek ellenére úgy érezzük, hogy jól sikerült ez a kirándulás is!