Menu

IV. Pestújhelyi Dog Dancing Bajnokság

2006.05.23.

Május 20-án volt a Pestújhelyi Közösségi Ház udvarán a IV. Pestújhelyi Dog Dancing Bajnokság, melyen öt kategóriában mutathatták meg a kutyusok és gazdáik, hogy hogyan fejlődtek az elmúlt időszakban, illetve, hogy nem is oly könnyű egy-egy zenére a kutyákkal készített koreográfiát bemutatni.

A „Több mint hat láb” kategória címe már sejtette, hogy itt egy-vagy két gazdi minimum két kutyussal mutatta be táncát:
Elsők lettek a Banditák (Kerényi Kata és Karlyik Nóra) Brandyval (border collie) és Sherlockkal (beared collie), míg a második helyen Tajna és Táncos (mudik) végzett. Gazdájuk: Kovásc Ágnes.
A „Heelwork to music” kategóriában a már jól ismert Hanga Piroska Darttal (mudival) magasan nyerte a versenyt, míg a szintén a korábbiakban szép eredményt elért Ormos László Orcival (közép schnauzer) végzett a második helyen.
3. Kenyeres Anna és Ördög (puli)
4.Kerényi Kata és Moss (border collie)

Nagy verseny volt a kezdő musical freestyle kategóriában, ahol A Karib-tenger kalózai filmzenétől kezdve Nox, Omega, Smash Mouth dallamok is felcsendültek többek között.
1. Fazekas Emese és Nidhogg (border collie)
2. Vicek Gabriella és Niamey (labrador)
3. Fodor István és Heni (Német vizsla)
4. Ács Viktória és Liza (keverék)

A középhaladó musical freestyle kategóriában Karlyik Nóra és Sherlock (bearded collie) végzett az élen, ők Quincy Jones:Soul Bossa Nova című számára táncoltak, míg a második helyen Ormos László Orcival (közép schnauzer) végzett. Ők A nagy hoho-horgász című filmzenére adták elő koreográfiájukat.
A hobby osztályban Doki (keverék) és gazdája: Bognár Zsófia, valamint Csenkesz (mudi) és gazdája Tímár-Geng Katalin egyaránt nagyon ígéretesnek tűntek a zsűri megítélése szerint.
A zsűri tagja volt: Szász Annamária, Felleg Bernadett és Szabó István.
A közönségdíjat Fazekas Emese és kutyája, a border collie Nidhogg érdemelte ki.