Menu

Szendvics vagy szardínia?

2006.05.23.

Ismét nagy sikert aratott a Pendragon Színtársulat a Csokonai Művelődési Házban. Új bemutatójuk: a Szendvics vagy szardínia? című három felvonásos vígjátékuk ugyanis nemhogy telt ház előtt zajlott, hanem még az állóhely is kevésnek bizonyult.

A színtársulat maga lassan négy éve alakult meg, majd néhány hónappal később már a Csokonai Művelődési Házban leltek otthonra, ahol azóta is hetente kétszeri próbálnak, s időről időre egy-egy kedves meglepetés darabbal rukkolnak a nagyérdemű elé.
A színtársulat az évek alatt népes közönséget toborozhatott magának, hiszen a fiatalos lendület és a jó színdarabválasztás mindig meghozta gyümölcsét.
2003 nyarán mutatták be Sartre: Főbelövendők Klubja című darabot, amely a filozófiai gondolatok tolmácsolása mellett bőséges jellem- és helyzetkomikumra is lehetőséget biztosított.
A közönség hálásan fogadta Oscar Wilde komédiáját, a Bunburyt ugyanúgy, mint Rejtő Jenő kabaré egyfelvonásosait. Tom Stoppard: Árkádia című darabja már egy teljesen más kategóriába tartozik, hiszen az előadás a XIX. század elejére kalauzolja el a nézőt.
A színtársulat most ismét egy meglepetéssel szolgált mindannyiunk számára, hiszen a Szendvics vagy szardínia? című darab teljesen modern, a ma élő ember életének egy kicsiny szeletét mutatja be, ahogy a társulat tagjai írták ajánlójukban:” Az élet legfontosabb kérdései néha teljesen értelmetlenek. Persze minden sokkal világosabb lesz, ha a Pendragon Színtársulat legújabb darabját megnézik, ahol a politika és a hazugság valóban egy és ugyanazt jelenti. Azt mondják, a hatalom jobb a szexnél, de néha még a leghatalmasabbak is elvesznek a vágyak vonzásában.”
A Pendragon Színtársulat legújabb darabjában „a szex, ármány, és hazugság a XXI. század emberét is behálózza. A politikát pedig hagyjuk, ez a darab szinte csak a szexről szól. Politikailag korrekten persze.”
A darab rendezője Kathy Zsolt, szereplők: Horváth Péter, Kiss Ildi, Kathy Zsolt, Lengyel Petra, Várkonyi Dóra, Andersen Dávid, Szvoboda Gábor, Fojt Kriszta.
Aki netán lemaradt az igazán szórakoztató darabról, az se keseredjen el, mert ősszel még láthatják a produkciót a Csokonai Művelődési Házban.