Menu

Nagy lépés a Sződliget utcánál

2020.07.09.

A balesetveszélyes csomópont nagy átalakuláson ment át, és a fejlesztésnek ezzel nincs vége.

Májusban adtunk hírt róla, hogy a Sződliget utca és a Fő út kereszteződése megújul a Répszolg kivitelezésében. A munkálatok befejeződtek, és a helyszínen Tóth Imre alpolgármester, valamint a két érintett képviselő, Bodó Miklós (3. választókerület) és Lukács Gergely (1. választókerület) beszélt a fejlesztésről.

„Régóta tervezett átalakítás ez, de korábban a MÁV azt szerette volna, hogy az elővárosi vasútfejlesztéshez kapcsolódóan körforgalom épüljön itt. A vasúttársaság egyelőre letett erről, így nekünk lépnünk kellett, mert az itt közlekedő gyalogosok és autósok biztonsága az első” – jelentette ki Tóth Imre.

A beruházás a 2019-es, a fideszes blokkolás miatt elcsúszott kerületi költségvetésben is szerepelt már. Ezért a fejlesztés áttolódott 2020-ra és összesen bruttó 16 millió forintból valósult meg a Részolg Kft. kivitelezésében. A munkák során felmarták a kereszteződés burkolatát, a Sződliget-Fő út sarkon két járdaszigetet alakítottak ki, megújultak a szegélyek és sokkal egyértelműbb, láthatóbb lett a csomópont kitáblázása.

A kereszteződést sok generáció használja, hiszen fontos az idősek közlekedésében, akik boltba járnak errefelé, sok diák is elhaladt erre, a munkába igyekvők a vasúthoz mennek el itt, míg a Karácsony Benő park a gyermekes családok kedvelt célpontja – mondta Lukács Gergely. Az 1-es körzet képviselője hozzátette, mindenki örült az átalakításnak, jók a visszajelzések az elkészült átkelőről.

Tóth Imre, Bodó Miklós és Lukács Gergely is megerősítette, hogy a csomópont fejlesztése nem áll le, ez csak az első ütem volt. Bodó Miklós arról beszélt, hogy ezt a fejlesztést sem a fővárosban sem a kerületben nem tudta már akadályozni a Fidesz 2020-ban A 3-as körzet képviselője elmondta, legkésőbb 2021-ben kialakítják a zebrát a Fő úton is, hogy a kisgyerekkel érkezők könnyen és biztonságosan érjék el a játszóteret. A fejlesztések ezzel „átérnek” a kereszteződésen: hamarosan megkezdődik a Karácsony Benő park felújítása is.

(Cs.B.)

Fotók: Nagy Botond/XV. Média