Menu

Akik segítenek, akikre számíthatunk

2020.07.03.

A köztisztviselők mellett óvodai, egészségügyi dolgozóit is az évnek ebben a szakában köszönti az önkormányzat – így történt ez most is.

A július 1-i a köztisztviselők napja alkalmából a Polgármesteri Hivatal dolgozóit köszöntötték a héten (erről itt olvashatnak), és a Semmelweis-nap kapcsán az egészségügy, valamint szintén a napokban az óvodák dolgozói is elismeréseket vehettek át. A járványügyi helyzet miatt most a közös, nagy ünneplés elmaradt, szűk keretek között adták át az elismeréseket.

Az Év Háziorvosa: dr. Baronai Anna, a Kossuth utcai háziorvosi rendelő felnőtt háziorvosa – fenti képünkön

1978-ban a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán, általános orvosi végzettséget szerzett cum laude minősítéssel. Az orvosi munkája alatt belgyógyász orvos, háziorvostan szakorvos, illetve üzemorvostan szakorvos képzettségeket szerzett. Először a Budapest IV. Kerületi Tanács IV-XV. Kerületi Rendelőintézetében orvosként dolgozott, 1985-től a XV. Kerületi Szakrendelőben. Közel 33 éve a Kossuth utcai felnőtt háziorvosi rendelőben háziorvosként tevékenykedik, 2100 beteget lát el. Ezen idő alatt a második generáció tagjait gyógyítja, gondozza. Személyiségéből fakadóan nyugodt, higgadt, lelkiismeretes, a betegekkel kedves, türelmes, a problémáikat meghallgatja. Több esetben előfordult, hogy gyógyító munkája mellett a nehéz sorsú betegeinek a szociális helyzetüket figyelembe véve segített munkát keresni, nyugdíjazásukat intézni, különböző támogatásokat igényelni. A lakótelepen élők kedvelik és szeretik, jó szakembernek tartják, ragaszkodnak hozzá és ő is kötődik az itt élő emberekhez. Háziorvosi munkája mellett 22 éve a Rákospalotai Leánynevelő Intézetben is tevékenykedik, a neveltek háziorvosa, illetve az ott dolgozók üzemorvosa. 2013-tól nyugdíjasként látja el feladatát a tőle telhető legnagyobb szeretettel, a kihívásoknak megfelelve.

Az  Év Óvodapedagógusa: Haskó Józsefné,  Újpalotai Összevont Óvoda, óvodapedagógus, tagóvoda-vezető

Haskó Józsefné 1980 óta dolgozik jelenlegi munkahelyén, a Nádastó park 1. szám alatti Napsugár 1. Tagóvodában. Közgazdasági érettségi után, képesítés nélkül kezdte munkáját – 3 évvel később már kezében volt óvodapedagógusi diplomája, amelyet a Budapesti Tanítóképző Főiskolán szerzett. Munkája során mindig szem előtt tartotta, hogy az óvodás korú gyermek fő tevékenységi formája a játék, és a játék során fejleszthető a legjobban a gyermek. Ennek érdekében Haskó Józsefné folyamatosan képezte magát pályája során, ennek bizonyítéka számos továbbképzés, képzés elvégzése. Folyamatosan figyelemmel kísérte a változásokat, lépést tartott az újdonságokkal, elsajátította az új módszereket, nyitott volt mindig az új megoldásokra. Gyermekszeretete, megbízhatósága, jó kommunikációs képessége végigkísérte az óvodapedagógusi pályán eltöltött 40 évét. 2013 óta a Napsugár 1. tagóvoda vezetője. Munkáját számos módon elismerték már: 1990-ben miniszteri dicséretet, 1992-ben vezető pedagógusi címet, 1996-ban polgármesteri dicsértet kapott.

Az Év Óvodapedagógusa: Kátainé dr. Kovács Viktória, Hétszínvirág Összevont Óvoda Székhelyóvoda óvodapedagógus, óvodavezető-helyettese

Kátainé dr. Kovács Viktória 2014. szeptember 1. óta dolgozik az Aulich Óvodában. Kezdetben óvónőként, majd 2017. augusztus 1-től óvodavezető-helyettesként is segíti az Összevont óvoda működését, irányítását. Feladatait mindenkor lelkiismeretesen és magas színvonalon végzi. Óvodapedagógusi munkája során kiemelt figyelmet szentel a nyitott, szeretetteljes és befogadó óvodai miliő kialakítására és megőrzésére. A szülőkkel való kapcsolata példaértékű, melynek folyamatos ápolása érdekében rendre színes és színvonalas – többször az egész családot megmozgató – programokat szervez. Vidám, nyitott attitűdje, kedvessége, lendületessége, gyermekszeretete nem csak saját csoportjában meghatározó, hanem az egész óvodai közösségre kihatva, mintaként szolgál a kollektívának.

Az Év Óvodai Munkát Segítő Alkalmazottja: Molnárné Busi Krisztina, a Rákospalotai Összevont Óvoda Szövőgyár Székhelyóvoda pedagógiai asszisztense

Molnárné Busi Krisztina 2011. szeptember 1. óta az intézmény dolgozója. Az intézmény átalakulásánál segítette az ügyviteli és iktatási folyamatok bevezetését és beindítását. Az óvodában először gazdasági ügyintézőként, majd pedagógiai munkát segítőként három intézményben szedte rendszeresen az étkezési díjat, ennek során szoros kapcsolatot alakított ki az óvodás gyermekek szüleivel, akik szívesen fordultak problémáikkal hozzá. Az óvodák összevonásakor elvégezte a pedagógiai asszisztensi tanfolyamot, ahol kiváló eredménnyel végzett. Az iskola mellett is naprakészen, precízen vezette és vezeti a dokumentációkat és táblázatokat. Megbízható, elkötelezett munkatárs, akinek töretlen szorgalom jellemzi munkáját. Munkája pontos, precíz, sokoldalú és eredményes. Türelme és segítőkészsége a szülőkkel, gyermekekkel, dolgozókkal példaértékű.

(Cs.B.)