Menu

Újabb lépések a biztonságért

2020.06.29.

Rákospalota csendes, forgalomlassított utcái válhatnak még nyugodtabbá egy új intézkedéssel.

A Cserba Elemér út és a Toldi sor sarkán kezdték meg a Városgazdálkodási Főosztály és a Répszolg Kft. megbízásából felfesteni azokat az útburkolati jeleket, amelyekre a 30 kilométeres sebességkorlátozással védett övezet még biztonságosabbá tétele miatt van szükség.

„Itt, a Régi Fóti út és Szentmihályi út közelében a 30-as övezet utcáit menekülőútként használják a két forgalmas úton közlekedők. Mindennaposak a torlódások a reggeli és a délutáni órákban, míg a Cserba Elemér út és a Vécsey utca sarkán, valamint a Cserba Elemér út és a Fazekas sor havonta történnek balesetek. Ezért megoldásra van szükség, és körülbelül egy évvel ezelőtt kezdeményeztem, hogy a 30-as övezetet jelző táblák mellett az úttestre nagy, a sebességkorlátozásra figyelmeztető jelek kerüljenek” – mondta a helyszínen Deschelak Károly (Mindenki a Tizenötödikért), Rákospalota ezen részének, a 4-es választókerületnek a képviselője.

Tavaly már némi forgalomszervezéssel sikerült tompítani az autók okozta terhelésen, de reggel és délután azért még bőven maradt az itt élők „átjáróház érzése” – sok száguldozó autóssal. A 30 kilométer/órás korlátozásra figyelmeztető táblák mindenhol ki vannak téve, ezek azonban minden jel szerint nem elegendőek.

A Régi Fóti út-Wesselényiutca-M3-Rákosmező utca határolta területen belül összesen 13 helyen festik fel a 30-as jeleket. A munkák során műgyantát visznek fel az aszfaltra, ez a mélyebb résekbe is beszívódik, így sokkal időtállóbb lesz, mint a sima felfestés – gyakorlatilag csak az aszfalttal együtt lehet eltávolítani az útjeleket.

Deschelak Károly azt is elmondta, hogy a rendőrségtől már ígéretet kapott arra, hogy szeptemberből sebességméréssel is ellenőrzik a 30-as korlátozás betartását. A képviselő egyúttal köszönetet mondott a lakók nevében is a városvezetés és a hivatal felé, hogy maximálisan támogatták elképzelését és a megvalósítást.

(Cs.B.)

Fotó: Vargosz/XV. Média