Menu

Édesanyák és nagymamák közös ünnepe

2006.05.08.

Május 5-én kora délután az Egészségmegőrző Egyesület jóvoltából hangulatos Anyák napi rendezvényre került sor a Száraznád utca 5. szám alatti Közéleti Házban. A házigazda civil szervezet a saját tagjai közül valamennyi édesanyát, nagymamát meghívta a rendezvényre, melyen a népszerű egyesület testvérkapcsolatai közül a XV. kerületi, a kállói, az albertirsai és a gödöllői nyugdíjas klubok is elfogadták a házigazdák meghívását.

-Egyesületünk minden esztendőben nagy hangsúlyt fektet a névnapok, születésnapok megünneplésére, ám az eseménynaptárunkból néhány rendezvény, többek között az Erzsébet- és Katalin Bál, illetve az Anyák napja mindenképpen kiemelkedik – mondta Benedek Istvánné, a házigazda egyesület elnöke.
A több mint 100 fős tagsággal rendelkező egyesület május 5-én ismét egy apró dísztárggyal és egy hangulatos zenés, táncos rendezvénnyel ajándékozta meg a résztvevőket. Az eseményre Tóth Imre önkormányzati képviselő és Avarkeszi Béla civil referens mellett ellátogatott Hajdu László polgármester is, aki a Nógrád megyei Kálló küldöttségében egy kollégáját, Babecz Jánosné polgármester asszonyt köszönthette.
-Ezen a szép ünnepen a legszebb foglalkozás képviselőit, az édesanyákat, nagymamákat, dédnagymamákat köszöntjük. Ennek az ünnepnek különösen nagy jelentősége van egy olyan kerületben, mint a miénk, ahol 52-48% arányban a nők vannak többségben.

Képes beszámoló