Menu

Városházi esték újragondolva

2020.06.25.

Újra indul a Városházi Esték programsorozat, június 30-án a közéleti műhelybeszélgetésen ezúttal Farkas Franciska színésznőt, drámapedagógust köszönthetjük a vendégek sorában.

A Rákospalotán, Pestújhelyen, Újpalotán ritkaságnak számító rendezvénysorozatot a XV. kerületi önkormányzat azzal a cél indította másfél évvel ezelőtt, hogy ösztönözze a lakosok és az önkormányzat közötti konstruktív együtt gondolkodást.

 

Beke Károly, a helyi Polgármesteri Kabinet Tájékoztatási és Stratégiai Csoport vezetője elmondta: az utóbbi hónapokban újraértékelődött a közösségi rendezvények és a kultúra szerepe. A veszélyhelyzet véget ért, és szeretnék folytatni azokat a kezdeményezéseket, amelyek felpezsdítik az itt élők mindennapjait.

– A Városházi Esték repertoárjának remélhetőleg új lendületet ad majd a modernizált, letisztult házasságkötő terem, ami különleges színfoltja az eseménynek. Az XVMédia segítségével technikailag is innovatív megoldásra törekedtünk, az érdeklődők már nemcsak a helyszínen tudják követni a beszélgetéseket, hanem a polgármester Facebook-oldalán, élőben is. Az előzőekhez képest a programstruktúrán is változtattunk. Szeptembertől minden hónapban egy rendezvényt szeretnénk tartani váltakozva olyan, országosan elismert közéleti személyiségekkel és kerületi polgárokkal, akiknek a véleménye iránytű lehet a lakosság számára. A házigazda Cserdiné Németh Angéla polgármester -, a moderálást azonban jómagam vállaltam el, így külsős szakembereket nem vonunk be – tájékoztatott a csoportvezető.

Június 30-án, kedden este 6 órakor a helyszínen és az interneten keresztül is követhetik az eseményt az érdeklődők, az egészségügyi szabályokat betartva. Ősztől remélhetőleg már szélesebb publikum előtt tarthatják az eszmecserét az életünket meghatározó, közéleti és politikai témákról. Beke Károly úgy fogalmazott „Farkas Franciska izgalmas beszélgetőpartnernek ígérkezik, hiszen szerteágazó társadalmi munkát végez, a járványidőszak újabb kihívások elé állította, azonban a hátrányból újfent előnyt kovácsolt”.