Menu

Zajlik az élet Pestújhelyen is

2006.05.04.

A Pestújhelyi Nevelési-Oktatási Központ diákjai s tanárai igazán nem panaszkodhatnak, hiszen nagyon sok hasznos program volt intézményükben, illetve a tanulók is szép sikereket értek el a különböző versenyeken.

Április 4-én a kerületi fizika versenynek adott otthont az iskola, míg két nappal később üvegfestés és vásár volt. Két osztály is a Pestújhelyi Közösségi Házba látogatott másnap, ahol egy színházi előadást tekintettek meg. Április 8-a nevezetes nap volt, hiszen nyílt napra várták a pedagógusok a leendő diákokat és szüleiket.
Április 11-e a költészet napja. Ebből az alaklomból az alsó tagozatosok számára rendezett kerületi szavalóversenyen Kovács Valéria vett részt, míg a Manóvár Óvodában a József Attila dombormű avatásán Szicsó Szilvia és Együd Zsolt szavaltak, a 2.b osztályosok furulyán, Váradi Zoltán pedig klarinéton játszott. A tavaszi szünetben Együd Zsolt és Rózsa Péter Bécsben egy képzőművészeti tárgyú kiránduláson jártak, majd április 21-én a Segítsd az iskoládat vetélkedő sporttémájú fordulóján André Dániel, Horváth Dániel, André Enikő, Szűcs Adrienn, Vörös Alexandra, Török Attila vettek részt, illetve ezen a napon az asztalitenisz háziversenyen I. helyezett lett Vígh Zoltán és Balázs Mónika. Másnap Együd Zsolt fővárosi biológia versenyen vett részt. Több osztály is nagy élvezettel tekintett meg néhány bábelőadást április 25-én az Óvodai Bábjátékos Találkozón a Pestújhelyi Közösségi Házban, illetve a 4. osztályosok kerületi tanulmányi versenyén bizonyított Hahn Zsófia, Szőnyi Fanni, Tőrös Víg Fruzsina, Szabó Mercédesz, Horváth Dániel, Bodor Attila, míg a Czabán Általános Iskolában a II. korcsoportban leány kispályás labdarúgáson Kovács Kitti, Farkas Kitti, Török Brigitta, Szűcs Krisztina, Hahn Zsófia és Szicsó Bettina. Másnap a Hartyán NOK-ban rendezett környezetvédelmi vetélkedőn André Enikő, Balázs Mónika, Szűcs Adrienn, Vörös Alexandra, Együd Zsolt, Vígh Zoltán a 11. lett. Iskolánk énekkara pedig április 29-én az Éneklő Ifjúság versenyen vett részt a Hartyán NOK-ban.