Menu

Szécsényi Attila és tanítványainak sikerei

2006.04.28.

Április 26-án a képviselő-testületi ülés elején ünnepélyes keretek között köszöntötték a képviselők Szécsényi Attila Zsoltot, aki tanítványaival szép sikereket ért el az egy hónappal ezelőtt Szegeden megrendezett IWKU Open Wadokarate Európa Kupán.

A NIHON Újpalota SC hat évvel ezelőtt a Hartyán NOK-ban alakult, majd a Kolozsvár utcai Általános Iskolában folytatódott a munka. Az edző, Szécsényi Attila Zsolt több mint húsz éve karatézik, s ő a klub alapítója is. Tavaly ősszel fogyatékos gyerekek tanításával is elkezdett foglalkozni, s sikeres bemutatót tartott velük a Száraznád NOK Pattogós utcai iskolájában.
A március végi Európa Kupán 14 versenyzővel vett részt, s közülük kilencen értek el szép sikert.

Eredmények:
Kata (formagyakorlat)
I.Szécsényi Attila Zsolt
II. Szécsényi Vivien
III. Scheibel Vivien
IV. Török Tünde és Scheibel Tibor
V. Czimer Attila
VI. Raspotnik Olimpia

Kumitében (küzdelem)
II. Kakucsi Roland és Raspotnik Olimpia
III. Gábriel Dávid
IV. Bibók Dániel

Mindkét kerületi gyermekcsapat a második helyen végzett, míg a juniorok a negyedik helyezett lett.
Gratulálunk az edzőnek és tanítványainak is!

Ezen kívül két gyermek korcsoportba tartozó kerületi csapat is egyaránt II., a junior csapat pedig IV. lett a versenyen.
A NIHON Újpalota Sport Klub 1999-ben alakult a Hartyán NOK-ban. A klub jelenleg a Kolozsvár utcai Általános Iskola tornacsarnokában működik 85 fővel. Az alapítója és vezetőedzője az 1974 óta a kerületben élő Szécsényi Attila Zsolt, aki 1983-ban ismerkedett meg a karatéval. Az edző 2005. októberétől kezdett fogyatékos gyerekekkel foglalkozni, akikkel a tavalyi esztendő végén egy fővárosi szinten is elismert, emlékezetes bemutatót tartott a „Pattogj a Pattogósban!” fogyatékosok részvételével szervezett sportnapon. Szécsényi Attila Zsolt jelenleg 14 fogyatékos tanítványának tanítja a WADO-RYU alapelemeit.
A NIHON Újpalota Sport Klub versenyzői a márciusi sikereket követően máris megkezdték a felkészülést az októberi kolozsvári stílus világbajnokságra.

Kapcsolódó hírek:

Képes beszámoló