Menu

Hatszáz nagycsoportos búcsúzik az óvodától ezen a nyáron a XV. kerületben.

2020.06.18.

A leendő kisiskolásokat a hagyományokhoz híven Cserdiné Németh Angéla polgármesteri emléklapja, jókívánságai mellett, idén is ajándékokkal búcsúztatják.

Az önkormányzat támogatásával az ÖTHÉT Egyesület (Összefogás Tisztább Humánusabb Élhetőbb Településért Egyesület) által kiadott, a kerületiek által már jól ismert és kedvelt „Pingvin Pityu és barátai” zenei CD-lemezt és – a témájában szintén a környezettudatosság fontosságát erősítő – fejlesztő munkafüzetet kap minden ballagó óvodás. Az önkormányzat ezen felül a nemzedékek óta ismert „Mosó Masa mosodája” –  helyesírást fejlesztő – könyvvel is kedveskedik a gyermekeknek.

Pingvin Pityu számos alkalommal szórakoztatja a kicsiket az év megannyi rendezvényén az óvodákban is. Zenés interaktív műsora mellett fejlesztő játékokat is tart. A járványveszély miatt kialakult helyzet miatt sajnos elmaradtak közkedvelt műsorai az intézményekben, de a kiadványokat személyesen juttatta el az óvodákba.
Balla Béláné a Rákospalotai Összevont Óvoda vezetője, a Szövőgyár utcai tagintézményben vette át a kerület ikonikus figurájától az önkormányzat ajándékait. Az óvodavezető elmondta, nagy sajnálatukra nem tarthatták meg idei ballagási ünnepségüket, pedig a tavalyi évben hagyományteremtő szándékkal különleges öko-ballagást szerveztek. Örömmel támogatta a szülők javaslatát, mivel az intézmény nevelési céljai között eddig is szerepelt a környezettudatosság erősítése. A tányérok, poharak, evőeszközök, valamint a dekoráció is környezetbarát és újrahasznosítható anyagokból készültek, hogy ünnepségükön is kiemelten óvják a környezetet. Az ÖTHÉT Egyesület kiadványai, a CD és a munkafüzet is játékos formában tanítja a gyermekeket a környezetvédelemre, és a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára, így kifejezetten örül annak, hogy az az önkormányzat jóvoltából az óvoda szemléletét az iskolába is magukkal vihetik gyerekek.

Megtudtuk, azt is, hogy idén az ovis csoportok vendégek nélkül a csoportszobában tartottak jelképes búcsúztatót, amelyre az óvónénik tablókat készítettek a ballagókról.

Balla Béláné, az önkormányzat támogatásával átadott ajándékok kapcsán valamennyi tagintézmény dolgozója nevében köszönetét fejezte ki az ÖTHÉT Egyesületnek és a XV. kerület vezetésének.

 

(D.I.)
Fotó: XV Media / Vargosz