Menu

Grafikáktól a textílekig- gyerekek alkotásai Pestújhelyen
(képes beszámoló a cikk végén)

2006.04.28.

A XV. kerületi Önkormányzat Nemzetközi Művészeti táborában készült munkákból álló kiállítás megnyitójára került sor tegnap délután a Pestújhelyi Közösségi Házban.
Ambrus János, a MOS Bizottság elnökeként mondott köszöntő szavakat és nyitotta meg a kiállítást.

Elmondta, hogy tavaly július második felében 48 általános iskolai diák volt Bernecebarátiban a hagyományos nemzetközi képzőművészeti alkotótáborban.
-Ezen a kiállításon szintén a hagyományoknak megfelelően minden részt vevő egy-egy alkotását látjuk. A nevelés szempontjából a legjobb dolog megtanítani a gyerekeket szeretni a művészeteket, e ennél egy picivel több az, amikor önállóan végzik ezt a tevékenységet. Azt hiszem, önmagukért beszélnek ezek a munkák, nem szükséges külön értékelni, ám érdemes megnézni őket. Ezen alkalommal szeretnék köszönetet mondani annak a kilenc pedagógusnak, akik a tábor munkájában részt vettek: Kissné Breczek Margitnak (grafika, festészet), Lázár Imolának (tűzzománc), Molnár Sándornénak (bábkészítés, gobelin), Nándori Ágnesnek (szárazvirág-kötés), Spóringné Kovács Ágotának gyöngyfűzés, Szepesiné Bercsényi Évának (batikolás), Szunyogh Lászlónak (agyagozás), Tasnádi Attilánénak (bőrmunkák), Vízi Juliannának (textilfestés). A kiállításhoz nézegetéséhez pedig sok szép élményt kívánok.
A rövid köszöntő követően a kiállítás megszervezéséért Ambrus János virágcsokrot adott át Nagy Editnek, a PeKH munkatársának, majd dr. Kántásné Szabó Ivett az OMIS osztály csoportvezetője, tanácsnok megköszönte mindenki jelenlétét és szintén kellemes nézelődést kívánt. Ezt követően oldott hangulatban folyt a beszélgetés a kiállítók, az alkotó tanárok és a közönség között.
A kiállítás május 12-ig tekinthető meg.

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó linkek

Képes beszámoló