Menu

Kútavatás az oviban

2006.04.26.

Deák János a Kossuth NOK elnök-igazgatója köszöntötte a kicsiket, szüleiket, óvó nénijeiket és az ünneplőket pénteken délután a Régifóti úti óvoda kertjében, ahol egy ovikút átadására került sor.

-Nagy eseményre kerül ma sor: egy ivókút átadására, melyet Háber Szilvia iparművész tervei alapján készült. A kerület vezetője, Hajdu László polgármester mellett az OMIS osztály vezetője, Lindner Gusztáv valamint Fekete István önkormányzati képviselő is megtisztelte ezt az ünnepséget jelenlétével, külön köszöntjük őket illetve Kiss Péter miniszter úr is elküldte üdvözlő szavait.
Kozák Zoltánné óvodavezető szintén üdvözölt mindenkit, majd felolvasta a miniszter üdvözlő levelét, melyben külön gratulált a kezdeményezéshez, mely lehetővé tette az ivókút kivitelezését.
Az ivókút elkészülésével kapcsolatosan az óvodavezető elmondta, hogy van egy alapítványuk: Egészségesebb, esztétikusabb környezetért Alapítvány néven, s megpróbálnak évről évre tenni azért, hogy az udvar minél szebb legyen.
-Tavaly tavasszal az alapítvány kuratóriumi tagjaival azt találtuk ki, hogy egy szép ivókútra nagy szükségünk lenne. Ezért elkezdtünk tervezni: mivel az állatkertben sok szép ivókutat láttunk már a korábbiakban. Különböző tervezési feladatok után megtaláltuk Háber Szilvia iparművészt, aki partnerként az egyetlen volt és kiállt az ötletünk mellett. Közösen pályázatot adtunk be az NKÖM-nek, pontosabban a Képző- és Iparművészeti Lektorátusnak. Szilvia terveit szakértő zsűri véleményezte, elkezdhettük a komoly munkát. Nyáron belekezdtünk, október végére pedig elkészült az ivókút, ám a télies idő miatt már nem vehették birtokukba a gyerekek. Most itt a tavasz, s a jó idő beálltával van lehetőség az átadásra.
A köszöntő szavakat követően Háber Szilvia, Hajdu László és Kozák Zoltánné közösen avatták fel a kutat, s vehették birtokukba a gyerekek.
Az ünnepség ezt követően a jelenlegi óvodások, illetve a hajdani óvodások (többen most a Szilas Néptáncegyüttes tagjai) táncos műsorával folytatódott illetve hallhattuk Ress Ildikót (fuvola) és Ress Tamást (cselló), valamint Tóth Gergőt és Jancsik Lászlót (citera).
A délután csúcspontjaként pedig két bálnaalakú torta került az asztalra a támogatók jóvoltából. S hogy miért bálnaalakúak voltak a torták? Mivel a kút is ilyen formájú.

Kapcsolódó hírek:






Képes beszámoló