Menu

Parkolófelújtás: Újpalotán is beindultak a munkagépek

2020.06.03.

Rákospalota és Pestújhely májusi „bevétele” után június első napjaiban Újpalotát is elérte a parkolómegújítási „hullám”.

A Nyírpalota út 85-91. mögötti területen szerdán indultak meg a munkák a Répszolg Kft. kivitelezésében.

A lakossági igényeknek megfelelően a Nyírpalota úti házsor mögötti részen valamennyi parkolóhely megújul. 23, eddig murvás felületű parkolóhelyet gyepráccsal borítanak be, kijavítják a szegélyezést, és elválasztósávokat is kialakítanak. Az eddig is gyeprácsos parkolóhelyeket letakarítják, beszegélyezik.

A munkálatok megkezdésénél jelen volt Bihal Dávid (Mindenki a Tizenötödikért), a 11-es választókerület képviselője is, aki arról beszélt, hogy a parkolási gondok enyhítése az egyik legégetőbb feladat Újpalotán. Erről nagyon sok jelzést kapott az őszi választási kampány során, ez a környék sem mentes ez alól.

A parkolófelújítás már a 2019-es költségvetésben is szerepelt, azonban a tavalyi büdzsét a fideszes képviselők blokkolása miatt csak októberben sikerült elfogadni, így sok más fejlesztéssel együtt ez is 2020-ra csúszott át.

Az autós gondok mellett a zöldfelületekre is kitért a képviselő: Bihal Dávid szeretné, ha a Nyírpalota 85-91. tömb környékének zöldfelületei, pihenői is mielőbb megújulnának. A szerdai bejáráskor azt mondta, ezek kevés anyagi ráfordítással felfrissülhetnének.

A körülbelül kéthetes munkálatok idejére az önkormányzat az itt élők és erre közlekedők megértését és türelmét kéri.

(Cs.B.)

Fotó: Nagy Botond/XV. Média