Menu

Tájékoztató: ingyenes nyári napközis tábort szervez az Önkormányzat

2020.05.26.

Elkezdődött az igényfelmérés az iskoláskorú gyermekek nyári táborának megszervezésére.

Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat a koronavírus járvány következtében kihirdetett veszélyhelyzetre, valamint ezzel összefüggésben a Kormány által bevezetett korlátozó intézkedésekre tekintettel, 2020 nyarán nem a megszokott  Budai ll. László Stadionban szervezi nyári táborát.

Cserdiné Németh Angéla döntése alapján, az Önkormányzat azonban lehetőséget nyújt a kialakult helyzetben a felügyeletet igénylő iskoláskorú gyermekek részére, ezért szülői igényfelmérés alapján új formában tervezik megvalósítani a nyári napközis tábort az alábbiak szerint.

A napközis tábor tervezett időtartama:

  • június 29. (hétfő) – 2020. augusztus 19. (szerda) | hétfőtől  péntekig  (a munkaszüneti  napokat kivéve)

A napközis tábort ellátó intézmények tervezett helyszínei:

  • Czabán Általános lskola (1152 Budapest, Széchenyi tér 13.)
  • Hartyán Általános lskolában (1157 Budapest, Hartyán köz 2-4.)
  • Kolozsvár Utcai Általános lskolában (1155 Budapest, Kolozsvár u. )

A napközis tábort az alábbi gyermekek vehetik igénybe:

  • a XV kerületi Önkormányzat közigazgatási  területén  bejelentett  lakóhellyel rendelkező, vagy/és
  • a kerületi Önkormányzat közigazgatási területén működő iskolák első — hatodik osztályos (illetve a 12. életévüket a tábor utolsó napjáig nem betöltő) tanulói.

A napközis tábor költségei:

  • a felügyelet igénybe vétele díjtalan.

A napközis tábor alatt napi háromszori étkezést (tízórai, ebéd, uzsonna) biztosít az Önkormányzat, a gyermekek részére az iskolában év közben nekik járó kedvezmények érvényesítésével. A kedvezményt kizárólag a XV. kerületben lakó tanulók vehetik igénybe.

Programok:

A gyermekek a tábor helyszínét a koronavírus járvány terjedés kockázatának csökkentése érdekében nem hagyják el. Minden program (kézműves foglalkozások, sportprogramok stb.) a felügyeletet biztosító intézmény területén belül kerül megvalósításra.

Jelentkezés (igényfelmérés):

Amennyiben gyermeke számára szeretné igénybe venni a napközis tábort, kérjük töltse ki az igényfelmérő űrlapot, és 2020.   június   05.   (péntek)    12.00    óráig    elektronikus    úton    küldje el az intezmenyfelugyelet@bpxv.hu e-mail címre. További tájékoztatás szintén ezen az e-mail címen kérhető.

 

(D.I.)