Menu

Főigazgató: fokozatosan nyílnak meg a szakrendelések

2020.05.22.

Koronavírus-infó – dr. Buzna Andrea minden héten tájékoztat a járvánnyal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

Továbbra is csak időponttal rendelkező betegeket fogadnak. Erre azért van szükség, hogy minél kevesebben tartózkodjanak egy légtérben a váróhelyiségekben.

https://www.facebook.com/xvmedia/posts/3017695248319735

Buzna Andrea  a kerületi szakrendelések megnyitását fokozatosan, hétről hétre tervezi. Azokon a rendeléseken, ahol 65 év feletti orvosok látják el a vizsgálatokat, (például: urológia, hasi ultrahang) ott türelmet kér az újrakezdésig.  Bízik abban, hogy mihamarabb újra munkába állhatnak az idősebb kollégák is. Az általános éves szűrések későbbi lefolytatását kéri.

Emlékeztetett a június 2-án megnyíló óvodák és bölcsődékre vonatkozó higiénés szabályok betartására is.

Ahogyan korábban is elhangzott, egy órában két beteget fogadnak a rendeléseken, de továbbra is előzetes telefonos egyeztetés és időpontfoglalás szükséges.  A recepción továbbra is megmarad a lázmérés és teszt kitöltés. A korábbi szabályok érvényben maradnak, miszerint kizárólag maszkban és kesztyűben lehet belépni az intézménybe. Kiemelte, hogy a fogászati kezelésekre is előzetes egyeztetés és időpontfoglalás szükséges. Az olyan betegek esetében, akiknek ellátása során a beavatkozáskor fogászati fúró használata indokolt, azoknak negatív COVID-19 (PCR) teszt igazolás szükséges. Ugyancsak szükséges az említett teszt azoknak is, akik endoszkópos vizsgálatra érkeznek. A laboratóriumban is változatlan a rendelési rend.

A rendelésekről a Dr. Vass László Egészségügyi Intézmény honlapján tájékozódhatnak: https://www.xv-euint.hu

(D.I)
Fotó: XV Media