Menu

Közlemény az önkormányzati fenntartású bölcsődék megnyitásáról

2020.05.22.

Fontos szabályok és információk a bölcsődék újranyitásáról!

bölcsődéket érintő szabályozás ITT  olvasható, illetve tölthető le.


 

Önkormányzati bölcsődék megnyitása

Az óvodák és bölcsődék újranyitásáról, valamint a nyári táborok megszervezéséről szóló 215/2020. (V.20.) Korm. rendelet 1. § (2) bekezdése értelmében 2020. június 2-ától a Budapest Főváros területén működő óvodák és bölcsődék a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben működnek, a gyermekeket az bölcsődei nevelésben, illetve a bölcsődei ellátásban való részvétel jogszabályi feltételei szerint, további feltételek előírása nélkül fogadják.

A fentiek értelmében 2020. június 2-ától az önkormányzati fenntartású bölcsődék nem ügyeleti rendben, hanem teljes kapacitással működnek.

A bölcsődék nyitvatartási ideje: 6.00-18.00 óra.

 

Felhívom a figyelmet ara, hogy az ügyeleti rendszer megszűnése következtében a gondozásért térítési díjat kell fizetni.
Az önkormányzati fenntartású bölcsődékben nem lesz nyári bezárás, tehát a bölcsődék egész nyáron fogadják a gyermekeket.

 

Igénybevétel jelzése, étkezés megrendelése

A bölcsődei ellátásban részt vevő gyermekek számára az étkezést – mindenkinek a „saját” bölcsődéjében – meg kell rendelni. Ha a szülő nem jelezte az igénybevételt, a gyermek a bölcsődében nem fogadható.

 

Az igénybe vétel jelzése, az étkezés megrendelése a 2020. június 2-a és 2020. június 12-e közötti időszakra:

Időpontok:

  • 2020. május 25-én (hétfő) 7.00 – 16.00 óra
  • 2020. május 26-án (kedd) 7.00 – 16.00 óra

 

Telefonszámok és e-mail címek:

 

A megrendeléshez az alábbi információk szükségesek (telefonon bediktálni, e-mailben feltüntetni):

  • Gyermek neve
  • Gyermek születési dátuma
  • Melyik napokra kéri az ellátást/étkezést
  • Igénylő e-mail címe, elérhetősége

 

Gondozási díj és az étkezés térítési díjának fizetése

A gondozási díjat és az étkezés térítési díját 2020. június 2-a és 2020. június 5-e közötti időszakban a bölcsőde által megjelölt napon kell kifizetni.

A 2020. június 15-étől kezdődő időszakra vonatkozó megrendelésről a bölcsőde tájékoztatja a szülőt.

 

Az igénybevétel és az étkezés lemondása

Kérjük, amennyiben az ellátást mégsem kívánják igénybe venni, azt mindenképpen mondják le.

A megrendelt ellátást a következő munkanapra vonatkozóan az azt megelőző munkanap 8.00 óráig lehet lemondani a közlemény 2. pontjában megadott telefonszámokon vagy e-mail címen.

Lemondás esetén a gondozási díj és a gyermekétkeztetés térítési díjának visszatérítésének módjáról az érintett bölcsőde tájékoztatja a megrendelőt.

 

Gyermekek fogadása

A gyermeket átadása a bölcsőde által meghatározott – az ingatlan sajátosságainak figyelembe vételével kidolgozott – rendben történik, de alapvető szabályok mindenkire vonatkoznak.

  • A bölcsődébe csak egy szülő kísérheti be a gyermeket. A szülő számára kötelező a maszk viselése.
  • A gyermek részére kötelező váltó ruhát biztosítani, amelyet az érkezéskor a szülő ráad a gyermekre.
  • A bölcsődébe csak lázmérést követően léphet be a szülő és a gyermek, 37 fokos vagy ennél magasabb testhőmérséklete esetén az intézmény nem veheti be a gyermeket.
  • Amennyiben a gyermeken betegségre utaló tüneteket tapasztal (láz, torokfájás, nátha, köhögés, nehézlégzés, hányás, hasmenés, bőrkiütés, szemgyulladás, fülfájás), a gyermeket a többi gyermek és az alkalmazottak egészségvédelme miatt ne vigye be a bölcsődébe. Számítunk minden szülő felelősségteljes magatartására.
  • Amennyiben a bölcsőde munkatársa a gyermeken bármilyen betegség legkisebb tünetét tapasztalja, haladéktalanul köteles értesíteni a szülőt, és a szülő köteles elvinni a bölcsődéből a gyermeket.

A bölcsődében ebben a nevelési évben nem lesz rendezvény szervezve.

A bölcsőde munkatársai mindent megtesznek a gyermekek és Önök egészségének védelme érdekében. A bölcsőde munkatársai a járványügyi szabályokat betartják és betartatják, a gyermekek fogadásánál minden alkalmazott egyéni védőeszközt használ, a bölcsődéket naponta több alkalommal fertőtlenítik, és a nap végén fertőtlenítő nagytakarítást végeznek.

 

Budapest, 2020. május 21.

Cserdiné Németh Angéla

polgármester