Menu

Kossuthosok sikere az országban

2006.04.20.

Az elmúlt napokban az ország több pontján is bizonyítottak a Kossuth NOK diákjai, hogy sokoldalúk. Április 7-én Szombathelyen a XII. Országos József Attila Vers-, Mese- és Novellaíró Pályázat ünnepélyes eredményhirdetésére kaptak meghívást többen, míg másnap a VIII. Területi Szorobánversenyen és Kyú vizsgán vett részt két diák, amely a XVIII. kerületi Bókay Árpád Általános Iskolában volt. A két eseményről Kecskeméthyné Mezősi Annamária, tanárnő számolt be.

-2006. április 7-én – néhány nappal a költészet napja előtt – került megrendezésre Szombathelyen az Oladi Művelődési Központban a XII. Országos József Attila Vers-, Mese- és Novellaíró Pályázat ünnepélyes eredményhirdetése.
Ebben az évben több mint ötszáz pályaművet küldtek be az általános iskolás korú gyerekek. Érkeztek alkotások hazánkból, valamint Románia és Szlovákia magyar lakta vidékeiről is. A pályázat jeligés volt, a zsűriben neves írók és költők tevékenykedtek.
Az eredményhirdetésre két korosztályban: alsó és felső tagozaton külön került sor. Varzsik Dóra, aki a Kossuth Nevelési-Oktatási Központ 4.a osztályos tanulója, az alsó tagozatosok közül versírás kategóriában III. helyezést ért el.
Ugyanekkor került sor a Csillagösvényen Gyermekírók antológiája 2006 című kötet bemutatására. Ebben a beérkezett pályaművek közül összesen 63-at jelentettek meg. A kötetben Varzsik Dóritól a díjazott versén kívül még egy meséje is, valamint iskolánk még egy tanulójának, Németh Dániel szintén 4.a osztályos tanulónak egy verse is olvasható.

Varzsik Dóra
Ó kicsi csillagom

Ó kicsi csillagom, szerencsecsillagom.
Miért hagytál el engem, csodaszép hajnalon.
Ó kicsi csillagom, szerencsecsillagom.
Elhagyott a párom, sehol sem találom.
Mindenhol őt keresem!

Ó kicsi csillagom, szerencsecsillagom,
A szívem oly nehéz, a lelkem oly merész.
Ó kicsi csillagom, szerencsecsillagom,
Segíts most rajtam, s páromon.
Keresd meg Őt nekem!

Németh Dániel
Kalandvágyó vers

De jó lenne elindulni,
Egyszer hosszú útra menni.
Kalandokat, barátokat,
Megkeresni és szerezni.

Farkasokkal megküzdeni,
Sokat-sokat nevetgélni.
Cimborákkal utazgatni,
Velük együtt vándorolni.

Bejárni a nagyvilágot,
Úgy, ahogy egy jó zarándok.
Megnézni a nagy csodákat,
Megcsodálni sok-sok tájat.

-2006. április 8-án került megrendezésre a VIII. Területi Szorobánverseny és Kyú vizsga a XVIII. kerületi Bókay Árpád Általános Iskolában. Intézményünkből – a Kossuth Nevelési -Oktatási Központból 2 tanuló jelentkezett a területi versenyre: Németh Dániel és Varzsik Dóra 4. a osztályos tanulók, akik holtversenyben a VI. helyen végeztek. A 8-as kyú vizsgára 15 tanuló jelentkezett a 4. a osztályból, s közülük 14-en sikeres vizsgát tettek: Dávid Balázs, Fehér András Gyula, Hanzelik Márk, Henri Dorina, Jéger Kristóf, Kovács Viktor, Maléth Bence, Németh Dániel, Sándor Anita, Simon Bálint, Simon Bence, Takács Klaudia, Tóthfalusi Dominik és Varzsik Dóra. Közülük Varzsik Dóra, Németh Dániel, Dávid Balázs maximális pontszámot ért el. A versenyzők a sikeres vizsgáról japán-angol kétnyelvű tanúsítványt kapnak majd Japánból- mondta a büszke osztályfőnök Kecskeméthyné Mezősi Annamária.

Kapcsolódó cikkek: