Menu

Enyhítenek a korlátozásokon a XV. kerületben is

2020.05.14.

Bizonyos szabályok mellett újra nyitnak a kerületi játszóterek és megnyílik a Nyugdíjasház is.

A járványhelyzet miatt a bekerített játszótereket az önkormányzat 2020. március 18-tól határozatlan időre lezárta. A veszélyhelyzet még tart, de bizonyos feltételek mellett újra nyithatnak – tájékoztatta a lakosságot Cserdiné Németh Angéla polgármester Facebook-oldalán.

https://www.facebook.com/nemethangelabp15/posts/2508148196166244

 

Most szombattól, május 16-tól kinyitnak a kerületi játszóterek és a hozzájuk közvetlenül kapcsolódó sportpályák. Mielőtt ez megtörténik, a RÉPSZOLG Nonprofit Kft. munkatársai minden játszóteret kitakarítanak, rendbe hoznak, minden játszóeszközt lefertőtlenítenek.

Így nyitnak a kerületi játszóterek

A nyitáshoz azonban szükség van a lakosság együttműködésére.

  • A 18. év feletti szülők, hozzátartozók csak maszkban tartózkodjanak a játszótereken, a terekhez kapcsolódó sportfelületeken.
  • Kerüljék a csoportosulást, tartsák be a 1,5-2 méteres távolságot, 2-3 fős felnőtt csoportoknál nagyobbak ne alakuljanak ki!
  • Beteg gyereket ne vigyenek közösségbe!
  • 65 év feletti hozzátartozó ne tartson Önökkel!
  • Ha módjuk van rá, felelős állampolgárként segítsenek az eszközök folyamatos fertőtlenítésében, azaz, ha tudják, időnként Önök is töröljenek át egy-egy eszközt.
  • Ha úgy látják, hogy egy játszótér túl zsúfolt, válasszanak másikat, vagy másik időpontot.

A polgármester emlékeztetett: „Csak ezekkel az új szabályokkal tudjuk megnyitni a játszótereket. Ha nem figyelnek rájuk, kénytelenek leszünk újra szigorítani. Köszönöm a közreműködésüket!”

Megnyílik a Nyugdíjasház

A fenti döntésen túl a mai napon jelentette be a polgármester az enyhítéseket az Erdőkerülő utcai idősek gondozását ellátó intézmények esetében is.

A Magyar Honvédség 2020. május 14-én elvégezte a Nyugdíjasház és a Gondozó Ház (1157 Bp. Erdőkerülő út 34.) fertőtlenítését. A  fertőtlenítés csak a közös helyiségeket érintette, a lakrészeket nem. Ezt követően a Nyugdíjasház nem lesz lezárva, de látogatókat továbbra sem lehet fogadni, figyelemmel a Gondozó Házat érintő kijárási- és látogatási tilalomra.

„Továbbra is arra kérek mindenkit, hogy a járványügyi intézkedéseket betartva, lehetőleg maradjanak otthon! A felelősség közös, vigyázzunk magunkra, vigyázzunk mindenkire!” – áll a polgármesteri közleményben.

(D.I.)
Fotó: XV Media, Nagy Botond