Menu

Így kérheti a rendkívüli álláskeresési támogatást az önkormányzattól

2020.05.14.

A Palota rendkívüli települési támogatás átalakult a járványhelyzet miatt, emelkedett az összege, változott a jogosultak köre.

A XV. kerületi önkormányzat tisztában van azzal, hogy sokaknak komoly anyagi nehézségeket okoz a járványhelyzet, ezért a veszélyhelyzet idejére Cserdiné Németh Angéla polgármester a Palota rendkívüli települési támogatást rendkívüli álláskeresési támogatássá alakította: megemelte összegét és kibővítette a jogosultak körét.

Az önkormányzatnál eddig is igényelhettek támogatást azok, akik valamilyen rendkívüli élethelyzet, például munkahelyük elvesztése vagy hirtelen nagy összegű kiadás miatt anyagilag ellehetetlenültek. Összegét a polgármester saját hatáskörben egyedülállók és csak felnőttekből álló háztartások esetében fejenként havi 45 ezer forintban, kiskorú gyermeket nevelők esetében pedig 50 ezer forintban állapította meg. Ezen felül lehetőség van még étkezési utalvány igénylésére is.

A támogatás igénylésének feltétele, hogy az igénylő bejelentett kerületi lakcímmel rendelkezzen. Azoknak, akik albérletben laknak a kerületben vagy szívességi lakáshasználók, de nincsenek bejelentve, csak étkezési utalványt tud az önkormányzat biztosítani.

A Palota rendkívüli települési támogatást e-mailen a segitseg@bpxv.hu címen, a mobilapplikáción keresztül és személyesen az önkormányzat ügyfélszolgálatán (1153 Budapest, Bocskai u. 1-3.) tudja kérni a formanyomtatvány és a rászorultságot igazoló dokumentumok (jövedelemigazolás, igazolás a munkahely elvesztéséről, stb.) elküldésével, benyújtásával.

Bár a járvány miatt munkájukat elvesztők támogatása, illetve a munkahelyek megőrzése állami feladat kellene, hogy legyen, a kormány nem nyújt érdemi támogatást. A XV. kerületi önkormányzat azonban továbbra is mindenkire vigyáz, azokra is, akiknek eddig esetleg nem volt szüksége segítségre.

(Á.K.)