Menu

Eredményhirdetés az állatkertben

2006.04.12.

Kedden délután a Fővárosi Állat- és Növénykert adott otthont a Fővárosi Informatika Alkalmazói Tanulmányi Verseny díjkiosztójának, amely versenyt az FPI szakmai támogatásával a Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium és a Fővárosi Általános Iskolai Informatika Munkaközösség hirdetett meg az 5-8. osztályos tanulók számára.

A tanév során több fordulóban adtak számot a tanulók a számítógépes alkalmazásokban való jártasságukról és tudásukról illetve az informatikai alapok ismeretéről. A verseny végeredményét az összteljesítmény határozta meg, így többek között a pályamunkájukat is kellett ismertetniük, s megvédeniük a zsűri előtt.
A kategóriák zsűri csoportjainak vezetője Varga Gábor, a Hartyán NOK tanára, s egyben az FPI Fővárosi Általános Iskolai Informatika Munkaközösségének vezetője, valamint Hegedűsné Eng Zsuzsanna tanárnő volt, míg a verseny védnöke Végh András az FPI osztályvezetője és Foki Tamás, a Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium igazgató-helyettese volt.
Az eredményhirdetést megelőzően állatkerti sétán vehettek részt a versenyző tanulók, az érdeklődő szülők, a felkészítő tanárok és a kerületi munkaközösség-vezetők, melyet szakavatott zoopedagógusok tartottak. Így ellátogathattunk a a gorillákhoz, az orángutánokhoz, az orrszarvúkhoz, a galléros páviánokhoz, a zsiráfokhoz, az elefántokhoz, a vízilovakhoz és a tevékhez. Nagyon sok érdekességet mondtak el a szakértők, így többek között örömhírként hangzott el, hogy jövő januárra várhatú az orrszarvú bébi érkezése. (Mint köztudott, a budapesti állatkertben jött világra az első fogságban születő orrszarvú bébi nemrégiben, aki sajnos a gondos kezelés ellenére megfulladt- a köldökzsinórt hamarabb vágták el, s így a bébi magzatvizet nyelt). Így igazán világszenzáció, hogy a budapesti állatkertben születhet meg ismét egy bébi, akinek érkezésére már jó előre készülnek az ápolók és az orvosok.
Az érdekes sétát követően pedig a Barlangmozi termében került sor a verseny ünnepélyes eredményhirdetésére. Először Végh András védnök beszélt a verseny történetéről.
-Tizenöt éve szerveztük meg először ezt a versenyt, amelynek sikere valószínűleg hozzásegítette a pedagógusokat is a közismereti informatika tantárgy megfelelő oktatásához.
Ezt követően Varga Gábor tanár úr kezdte el tanártársai segítségével kihirdetni a végeredményt és kiosztani az ajándékokat, melyek között állatkerti belépőt is átvehettek mindazok Roszkovicsné Nagy Irén zoopedagógustól, akik a kategóriák 1-6. helyezettjei lettek. A szponzorok (XV. kerületi Önkormányzat, Hartyán NOK, Törökvész úti Általános Iskola, Fővárosi Állat- és Növénykert, IDD Magyarország Lapkiadó Kft., Genius Hungaria Kft., VT Soft Kft.) jóvoltából pedig különböző ajándékokban részesültek a helyezettek.

Kategóriák XV. kerületi helyezettjei:

Komplex II.
2. Tóth András (Hartyán NOK- tanár Varga Gábor)
13. Vágó Ferenc (Szent Korona Általános Iskola- tanár Baranyai Gizella)

Táblázatkezelés
3. Bozsó Gergely (Szent Korona Általános Iskola- tanár Baranyai Gizella)
14. Tábori Krisztián (Szent Korona Általános Iskola- tanár Baranyai Gizella)

Grafika II.
5. Pollmann Sára Zsófia (Hartyán NOK- tanár Varga Gábor)
21. Dorogi Andrea (László Gyula Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda- tanár: Tamás Jánosné)

Grafika I. kategória:
11. Bibók Dániel (Hartyán NOK- tanár Varga Gábor)
25. Magyar Gábor (Károly Róbert Kereskedelmi Szakközépiskola, Általános Iskola és Óvoda- tanár Farkas Margit)

Komplex I. kategória
20. Gombos Péter (Hartyán NOK- tanár Varga Gábor)
29. Czeba Péter (Hartyán NOK- tanár Varga Gábor)

Szövegszerkesztés
22. Hudák Dávid (Kossuth NOK- tanár Rácz Anita)
29. Csorba László (Hartyán NOK- tanár Varga Gábor)

Kapcsolódó cikkek: