Menu

Rendhagyó kupakátadás a hivatal előtt

2020.05.08.

A járványhelyzet sem hiúsíthatta meg, csak egy kicsit módosította az Ö.T.H.É.T. Egyesület által szervezett jótékonysági akció legutóbbi alkalmát.

A járványhelyzetre tekintettel szűk körben, a Polgármesteri Hivatal előtt előtt adta át Cserdiné Németh Angéla polgármester és Tóth Imre alpolgármester az Ö.T.H.É.T. Egyesület “Gyűjts az életért” programja keretében gyűjtött adományokat a rászorulóknak.

Először Makai Ferenc, az Ö.T.H.É.T. Egyesület elnöke, önkormányzati képviselő  köszöntötte a családokat és az adományozókat. Ezután Cserdiné Németh Angéla köszönte meg az adományozóknak, hogy a járványügyi helyzet ellenére sem mondta le egyetlen támogató sem az adományát, sőt, még több felajánlás érkezett. Reméli, a járványhelyzet miatt nem nőtt meg a családok anyagi terhe, de ha valakinek anyagi támogatásra van szüksége, bátran fordulhat az önkormányzathoz.

Az adományozottak

Az adományokat Kiss Nikolettnek és Szilágyi Sándor Józsefnének adták át. Kiss Nikolett tavaly decemberben családba fogadó gyámja lett 13 éves féltestvérének, aki rossz családi körülményei miatt eddig gyermekotthonban élt lánytestvérével. Nikolett az iskolai szünetek idejére másik féltestvérét is befogadja. Annak ellenére, hogy van munkahelye, a gondoskodás testvéreiről rendkívüli többletkiadást jelent számára, ebben kért segítséget.

Szilágyi Sándor Józsefné felnőtt lányával és a lánya két kiskorú gyermekével él egy kétszobás, félkomfortos lakásban. Szilágyiné nemrég súlyos betegségen esett át, vele élő lánya gyes-en van legkisebb, másfél éves gyermekével, emiatt nagyon kevés a jövedelmük. Folyamatosan megélhetési gondokkal küzdenek.

A következő kupakátadás

A “Gyűjts az életért” program következő adományátadására két hónap múlva kerül majd sor. Az adományokat Bacsó Zsolt Gáborné és Takácsné Fürst Hedvig Veronika kapják. Bacsóné nehéz anyagi körülmények között él férjével és három kiskorú gyermekével. Férje munkanélküli segélyt kap, ő pedig gyes-en van legkisebb gyermekükkel. Takácsné fekvőbeteg, állandó ápolásra szoruló felnőtt lányával él. A havi gyógyszerkiadás és a tápszer, amire lányának szüksége van, rengeteg pénzt felemészt, ezért kért segítséget.

Makai Ferenc is kiemelte, mekkora bátorság a rászoruló családoktól, hogy mernek segítséget kérni. A többi kerületben élő, segítségre szoruló lakost arra kérte, bátran forduljanak az önkormányzathoz, az önkormányzat szociális intézményeihez, ha támogatásra van szükségük.

Mi az a kupakátadás?  Természetesen nem kupakokat adnak át ilyenkor, de az évek óta szervezett “Gyűjts az életért” programra ráragadt ez a kedves-vicces név. Az Ö.T.H.É.T. Egyesület a XV. kerületi Önkormányzattal közösen kéthavonta ad át egy-egy adománycsomagot két rászoruló családnak, amelyet részben közösségi kupakgyűjtésből, részben pedig önkormányzati, illetve magánadományokból befolyt összegből finanszíroznak. A kupakátadásnak csütörtökön volt az ötödik évfordulója: az elmúlt öt évben mintegy 60 rászoruló családot támogattak több mint 6 millió Forint összegű adománnyal.

(Á.K.)

Fotók: Vargosz/XV. Média