Menu

Kezdődnek a Nemzedékek parkjának kivitelezési munkálatai

2020.04.15.

Április 20-án indul az új szabadtéri közösségi hely kialakítása a XV. kerületben.

A Száraznád utca – Pattogós utca által határolt zöldterületen a meglévő Közösségi ház közvetlen környezetében közel 3000 m2 terület rendezésének kivitelezését kezdi meg az Önkormányzat megbízásából, a munkálatok kivitelezésére kiírt, eredményes közbeszerzési eljárás nyertese, a Reneszánsz Parképítők Kft. A beruházás mintegy 80 millió forint önkormányzati és állami támogatással valósul meg.

(Graffiti falak és futónövény felületek)

A felújításra kerülő közösségi tér magában foglalja mintegy 300 m2 járdaburkolat felújítását, közel 300 darab cserje és 120 darab évelő növény, illetve utcabútorok telepítését és egyedi elemek megépítését. Az utcabútorok közt szerepelnek támlás padok, hulladékgyűjtők, kerékpártárolók, továbbá beton térbútorok is. A szabadtéri közösségi helyen egyedi épített elemek is kivitelezésre kerülnek, ilyen például a graffiti fal, mászófal, sodronyos növényfuttatófal.

A Kivitelező 2020. április 20-án reggel nyolc órakor a munkaterület körbehatárolásával, a meglévő fák védelme érdekében azok körbekalodázásával kezdi meg a munkát. A fák köré elhelyezett kalodák többször használatosak. Önkormányzatunk kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a felújítások, beruházások során minél kevesebb környezetkárosító anyagokat használjanak, ezzel is védve a  környezetet.

A zöldterület felújítása során, a környéken élők megértését és türelmét kérjük.

(D.I.)