Menu

Tájékoztató a polgármester által a veszélyhelyzet ideje alatt meghozott döntésekről 1.

2020.04.15.

Az önkormányzatnak a veszélyhelyzet alatt is működnie kell, a meghozott, a képviselő-testület valamennyi tagjával egyeztetett határozatokról folyamatosan beszámolunk.

Mint ismert, a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet 2020. március 11-i kihirdetésével az önkormányzatok esetében a képviselő-testületek hatáskörét a polgármesterek kezébe adta. Vagyis minden döntést, amit eddig a testület, valamint a bizottságok hoztak meg, a polgármester joga, ezek a testületek nem üléseznek. (Kivételt képez az intézmények átszervezése, megszüntetése, azok ellátási, szolgáltatási körzeteinek megváltoztatása.)

A továbbiakban minden olyan döntést közzéteszünk, rövid ismertetővel, amelyet Cserdiné Németh Angéla a veszélyhelyzet ideje alatt, a rá ruházott hatáskörben meghozott.  Ezeket a döntéseket a polgármester a képviselő-testület valamennyi tagjával egyeztette.

Az Egyesített Szociális Intézmény szakmai programjának jóváhagyásáról, szakmai munkájának értékeléséről és törvényességi ellenőrzéséről – 2020. április 2.

A Egyesített Szociális Intézmény szakmai beszámolóját a Népjóléti Bizottság tárgyalja és fogadja. Az előterjesztés szerint összességében megállapítható, hogy az intézmény rendelkezik a működéséhez szükséges jogszabályi, személyi és tárgyi feltételekkel. Az ESZI telephelyeivel ellátja a vonatkozó jogszabályban kötelezően előírt, valamint az önként vállalt ellátási formákat, az intézmény által nyújtott szolgáltatások minden érintett számára elérhetők. A működés ellenőrzése során jogszabálysértést nem tapasztalt az önkormányzat.

Előterjesztés (.pdf)

Határozat (.pdf)

A XV. Kerületi Önkormányzat Üdülési Szabályzatának megalkotásáról – 2020. április 2.

Az önkormányzat fenntartásában működő táborok és üdülők táborozási és üdülési feltételeit, a létesítmények nyitvatartását, az igénybe vevők körét, az igénybe vétel rendjét, valamint a térítési díjakat és a kedvezményeket szabályozza az Önkormányzat Üdülési Szabályzata tartalmazza. Ezt a Kulturális Bizottság hagyja jóvá. A szabályzat érinti a Bernecebaráti Üdülő és Gyermektábor (2639 Bernecebaráti, Szokoly utca 5.), a Siófoki Gyermektábor (8600 Siófok, József Attila utca 1.), valamint nyári napközis tábor (helyszínei: a Budai II. László Stadion, 1152 Budapest, Széchenyi tér 8-10. és a Czabán Általános Iskola,1152 Budapest, Széchenyi tér 13.) működését.

Előterjesztés (.pdf)

Határozat (.pdf)

A Félúton Alapítvány és a Humán Sztráda Nonprofit Kft. 2019. évi szakmai és pénzügyi beszámolójáról – 2020. április 2.

A képviselő-testület még 2006 októberében kötött szerződést – az akkor kötelezően ellátandó települési önkormányzati feladatokra – a pszichiátriai és szenvedélybetegek közösségi, nappali és átmeneti otthoni ellátására. A két szolgáltató szakmai és pénzügyi beszámolóját a Népjóléti Bizottság fogadja el.

Előterjesztés (.pdf)

Határozat (.pdf)

(Cs.B.)