Menu

Közgyűlést tartott a Palotai Önvédelmi Védegylet

2006.03.29.

Március 18-án a Közéleti Házban tartotta éves közgyűlését a Palotai Önvédelmi Egylet, melyen az elnöki és az Ellenőrző Bizottság elnökének beszámolóját követően került sor a vezetőség megválasztására.

A közgyűlésen részt vett levezető elnökként Gyurcsánszky János alpolgármester valamint Hajdu László polgármester, Kiss Ferenc, a Budapesti Polgárőr Szövetség főtitkára, Avarkeszi Béla, civil referens, Minyóczky Árpád százados, a XV. kerületi Rendőrkapitányság helyettes vezetője és Veres János az újpalotai lakótelepi rendőrőrs parancsnoka.
Papp Barnabás, a PÖV elnöke tartotta meg először beszámolóját, melyben a taglétszám alakulása kapcsán elmondta, hogy a 2004. évhez viszonyítva 59 főről 68-ra emelkedett, annak ellenére, hogy kilépésre és kizárásra is sor került, s külön kihangsúlyozta, hogy az Ifjúsági Tagozat is lendületben van. Ezután ismertette a 2005 évben végzett munka eredményeit. Így többe között önkormányzati rendezvényeket biztosítottak, több lakossági fórumon vettek részt, a rendőrkapitánysággal kötött együttműködési megállapodásban vállaltakat maradéktalanul végrehajtották.
-Az általános iskolák és környékük védelme érdekében 6 hónapon keresztül minden nap este 20 órától 00 óráig felügyeltük. A Budapesti Polgárőr Szövetség vezetése felkérésének minden tekintetben eleget tettünk, a közös akciókban. Részt vettünk, az aluljáró programban, más-más napokon, általában 3 gépkocsival, 12 fővel. Mindenszentek napján a temetőnél, a rendőrséggel közösen vigyáztunk a gépkocsifeltörés és a zsebtolvajlás megakadályozása érdekében. 5 napon keresztül, naponta 8-8 fővel 8 órától l4 óráig és 14 órától 20 óráig. Koszorúzási ünnepségeken vettünk részt. Ezen feladatokat végrehajtottuk, órában kifejezve 11.996 óra volt. A 2005-ös évben is a kapitány úr meghívására állománygyűlésen vettem részt, ahol a kapitány úr megköszönte egyesületünk munkáját. A XV. kerületi önkormányzat vezetősége minden évben, igy 2005-ben is nagyobb ünnepek alkalmából egy főt részesített jutalomban.- mondta Papp Barna, majd beszélt arról, hogy a 2005-ös évben milyen célokra fordították az önkormányzat által kapott lakásellenőrzésekből származó összeget és a tagdíjakból befolyó összeget.
– A Palota Holding Rt vezetőségével a kapcsolatunk jó, naprakész. A megállapodásban szereplő üres lakásokat és üzlethelységeket hetente 3 alkalommal ellenőriztük a beköltözések és rongálások miatt. Több más felkérésnek is igyekeztünk eleget tenni, ennek teljesítéséről minden hétvégén írásos jelentést adtunk le. Úgy gondolom, hogy ezeket a feladatokat becsülettel teljesítettük és ígérjük, hogy 2006-ban is teljesíteni fogjuk. Szeretném közölni, hogy egyesületünknek az önkormányzattal , a rendőrséggel, a Palota Holding Rt.-vel a Vám és Pénzügyőrséggel, a Határőrséggel együttműködési megállapodása van. Szeretnék kiemelten szólni a Budapest Polgárőr Szövetség vezetése, az önkormányzat sajtóreferense és egyesületünk kapcsolatáról. Elmondhatom, hogy nagyon jó és naprakész. Sokat segítettek a feladatok végrehajtásában. A jövőben is számítunk segítségükre, támogatásukra.
-Ezután szeretnék számot adni, milyen eredmények születtek munkánk során a 2005-ös évben. Felügyeltük a kerületbe felújított játszótereket a rongálókkal szemben, az iskolák és környékét folyamatosan ellenőriztük. Négy alkalommal sikerült megakadályozni gépkocsi feltörést. Három alkalommal telefonfeltörőt és rongálót fogtunk. Három esetben családi házas övezetben besurranásos betörőt fogtunk. Három alkalommal gépkocsi dísztárcsa leszedőket, tíz esetben alumínium leszedőket figyeltünk, egy esetben tettenérés volt. Harminc esetben lakásbetöréssel kapcsolatos figyelő szolgálatot szerveztünk nappal és éjjel. Két esetben zárjegy nélküli cigaretta árusokat fogtunk és további intézkedésre az illetékes hatóságnak átadtuk. Előállításnál nyolc esetben segítettünk. Helyszint biztosítottunk hat esetben. Öt alkalommal közlekedési akcióban vettünk részt négy fővel. Az újpalotai piacon és környékén zsebtolvajlásra és rablásra figyeltünk, amit idős emberek sérelmére követtek el ötven esetben. Október hónapban illegális szemétlerakókat figyeltünk több helyszínen a kerületi megbízottakkal együtt huszonöt alkalommal, éjjel és nappal- mondta, majd megköszönte minden részt vevőnek áldozatos munkáját és további munkájuk végzéséhez sok sikert kívánt.
Ezután Antal József az Ellenőrző Bizottság elnöke tette meg beszámolóját, mely szerint az Ellenőrzési Bizottság negyedévenként és menet közben is ellenőrizte a pénzügyi és a vagyoni helyzetet, valamint a vezetőséget és a tagságot abból a szempontból is, hogy az alapszabály és az SZMSZ betartása mellet végezte-e a munkáját. Elmondta, hogy az ellenőrzés folyamán sem anyagi sem más természetű szabálytalanságot nem talált.

Miután a Palotai Önvédelmi Védegylet közgyűlése meghallgatta és elfogadta az elnök és az Ellenőrző Bizottság elnökének beszámolóját a 2005 évben végzett munkáról, Kiss Ferenc a Budapesti Polgárőr Szövetség főtitkára vette át a szót.
Először kitüntetéseket adott át:
-5 éves szolgálati jelvényt adományozott Ramotai Gábornak, Kundra Szilárdnak, Bernáth Sándornak, Zsadányi Lászlónak
-10 éves szolgálati jelvény adományozott Rozmán Gyulának , ifj. Berecz Mihálynak, Farkas Andrásnak, Szép Ferencnek

Kiss Ferenc ezután bejelentette, hogy Papp Barnabás a Polgárőrség megalakulása l5. évfordulója alkalmából arany szolgálati kitüntetést, míg Duka Gáborné ezüst szolgálati kitüntetést kapott kiemelkedő munkájuk elismeréseként, majd Kiss Ferenc tárgyjutalomban részesítette Hajdu László polgármestert, országgyűlési képviselőt, és Gyurcsánszky János alpolgármestert. Elmondta, sok a munka, nagyon sok együttműködési szerződést kötöttek, célirányos feladatokat határoztak meg. Befejezésül pedig jó, eredményes és szervezett munkát, jó egészséget kívánt.

Ezt követően Hajdu László polgármester oklevelet és pénzjutalmat adott át Halász Mihálynak, Turcsányi Péternek, Kőszegi Gyulának Kiss Bélának, Zsadányi Lászlónak, Ramotai Gábornak megköszönve munkájukat.

A közgyűlés harmadik pontjaként vezető választásra került sor. Ennek megfelelően
a Palotai Önvédelmi Védegylet elnökének ismét Papp Barnabást választotta meg a közgyűlés, míg az elnökhelyettesi teendők ellátására Duka Gábornét. A Palotai Önvédelmi Védegylet gazdasági elnökhelyettese Bernáth Sándor, az általános titkár Tüll Gábor, a szervező titkár Nagy Attila, míg az Ellenőrző Bizottság elnöke Antal József lett. Az EB tagjának Cseh Jánost és Kőszegi Gyulát választotta meg a közgyűlés.
A közgyűlés végén Papp Barnabás elnök megköszönte a bizalmat és elmondta, hogy az elkövetkező időszakban is ugyanolyan lelkiismeretesen fogja végezni munkáját, mint eddig.