Menu

Teri néni száz éve

2006.03.26.

Vendég Ferencné Teri néni február 24-én töltötte be a 100. életévét. Rákospalotai otthonában Hajdu László polgármester, Marsovszky Györgyné, a Szociálpolitikai és Egészségügyi Bizottság elnöke, Kovácsné Márkus Éva, a Szociális és Egészségügyi Osztály vezetője köszöntötte Teri nénit

Az ünnepelt lányával, Klárival él együtt, mivel mindketten egyedül vannak.
-Édesapám és édesanyám székesfehérvári születésűek és amikor apukámat felhelyezték Budapestre 1933-ban, akkor költöztünk ide. Apukám a Déli Vasúttársaságnál dolgozott, míg édesanyám otthon volt velem és a 12 évvel később született húgommal. Anikó, a húgom sajnos, két évvel ezelőtt hunyt el. Apukámat 1945 januárjában a MÁV-tól vitték el, s ugyan februárban küldött még egy levelet azzal a szöveggel, hogy hosszú életet és jó egészséget kíván édesanyámnak a születésnapjára, ám ezt követően nem hallottunk apukáról már soha semmit. Ezt a levelet felolvastam anyuka 100. születésnapján- így teljesült apuka „utolsó” kívánsága.

Anyuka azóta egyedül van, ám mindkettőnket taníttatott, ő pedig először a Szent Korona óvodában dolgozott: volt dada néni és takarítónő is, mivel szakmája nem volt. Aztán a konyhára került és onnan ment nyugdíjba a hatvanas években. Én 22 évesen férjhez mentem, akkor elköltöztem otthonról.
Anyuka nagyon ügyesen osztotta be mindig a pénzét. A kertecskét művelte a ház előtt, s megtermelte a szükséges zöldséget, gyümölcsöt. Sőt, anyu a kilencvenes években megvásárolta, felújíttatta a lakását, s így télen, a fűtési időszakban a VII. kerületben, az én lakásomban lakunk, mivel ott távfűtés van, aztán májustól őszig kint vagyunk a XV. kerületben, az otthonunkban.
Nagyon jól van most is anyuka, s idén azt hiszem, egy igazán nagy fába vágjuk a fejszénket: elindulunk nyaralni egy hétre Révfülöpre.

További jó egészséget és boldog napokat kívánunk Teri néninek családja: lánya, unokája, hét dédunokája, valamint ismerősei és barátai körében.

Kapcsolódó cikkek:









Képes beszámoló