Menu

Futóbajnokság volt a Pólusnál

2006.03.25.

Az elmúlt héten szombaton már kora reggel gyülekeztek a futni szerető budapestiek, Pest megyeiek és vidéki amatőr és diák sportolók a Pólus Center mögötti területen, ahol a Pólus Center- Budapest, Pest megye és Veterán mezei futóbajnokságra került sor.

A futásra kicsit hűvös, télies időben került sor, ám a közel ezer nevezőt még ez sem riasztotta el.
A versenybíróság tagjai (Dr. Albert Albert, elnök, Rózsa István, Ziegner Károly elnökhelyettesek, Szabó János, Jung András technikai helyettesek, valamint Juhász Sándor titkár)
miután mindent rendben találtak, megkezdődhetett a verseny, melyre tízévestől veterán korúakig mindenki jelentkezhetett, s választhatta ki a neki leginkább megfelelő távot
A mezei versenyen más sportágakban, de azonos egyesületekhez igazolt versenyzők is indulhattak, ám kikötés volt, hogy valamennyi versenyző csak egy versenyszámban indulhatott, míg az amatőr-sportági igazolással nem rendelkező sportolók saját felelőségükre állhattak rajthoz.
Versenyszámonként az első három helyezett versenyzők és csapatok tagjai részesültek külön-külön Budapest Bajnokság, Pest Megye bajnokság és Veterán bajnokság szerint éremdíjazásban.
A versenyzők nemenként 1500, 3000, 4500, 6000 és 9000 méteres távon álltak rajthoz egyéni és 3-4 fős csapat tagjaként.