Menu

Közlemény az idősek ellátásáról

2020.03.19.

Az önkormányzat a rászoruló 70. életévét betöltött idős lakosoknak, háztartásonként heti 1 alkalommal biztosítja a bevásárlást, patikai vásárlást, a postai csekk feladását.

A 46/2020. (III.16.) számú Kormányrendelet értelmében a járványügyi vészhelyzet idején az idősek ellátása  az Önkormányzat feladata!

Ezen idő alatt a rászoruló 70. életévét betöltött idős lakosoknak, háztartásonként heti 1 alkalommal biztosítjuk a bevásárlást 10.000 Ft összegig, 7 kg súlyhatárig, amely jelenti  az alapvető élelmiszerek, tisztálkodási szerek beszerzését, postai csekk feladását.

A bevásárláshoz kérjük, listát készítsenek névvel, lakcímmel, telefonszámmal ellátva, amelyet a pénzzel együtt helyezzenek el egy borítékban. A pénz átadásáról- átvételéről elismervényt állítunk ki.

A bevásárlás a lakóhelyekhez közeli élelmiszerboltokban és gyógyszertárakban fog történni.

A bevásárlásokat  az Önkormányzat munkatársai végzik, akiknek névvel ellátott, Jegyző által aláírt névtáblájuk lesz. A munkatársak az ingatlanba nem léphetnek be, ezért kérjük, hogy az ingatlan bejárata előtt történjen az átadás-átvétel.

Elérhetőségek: segítseg@bpxv.hu, zöldszám: 0680-203-804, 305-3185.

Müller Cecília országos tisztifőorvos ismételten felhívta a figyelmet arra, hogy az idősekre nagyon veszélyes az új koronavírus,  és elsősorban a 70 év felettiek mindenképpen maradjanak otthon. Tekintettel arra, hogy járványügyi vészhelyzetben az intézkedéseket tűrni kell, szíves megértésüket és együttműködésüket kérjük!

Cserdiné Németh Angéla
a XV. kerületi Operatív Törzs vezetője