Menu

Koronavírus: a jegyző a társasházak közös tereinek fertőtlenítésére hív fel

2020.03.19.

Levélben értesíti az önkormányzat a kerületi közös képviselőket  a koronavírus kapcsán kialakult helyzet által rájuk vonatkozó szabályok betartásának fontosságáról.

Dr. Filipsz Andrea, Budapest Főváros XV. kerület Önkormányzatának jegyzője felhívást intézett a társasházak közös képviselői felé.

„A kormány a 40/2020. (III. 11.) számú rendeletével az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki” – áll a közleményben.

A kialakult helyzet miatt különösen fontos a közös használatú területek rendszeres tisztítása és fertőtlenítése. A levélben a jegyző felhívja a figyelmet, hogy a takarítások alkalmával szükséges a liftek és a kapucsengők hívógombjainak rendszeres fertőtlenítése is.

A felhívásban szerepel továbbá , hogy a biztonságos közlekedés biztosítása is feladatuk, hogy a mozgásában korlátozott (vagy babakocsival közlekedő) lakók is jelentősebb fennakadás nélkül tudjanak a lakásuk és a közterület között közlekedni (például a liftek használatát nem lehet korlátozni). Felhívja továbbá a figyelmet,  hogy a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 166. § (1) bekezdése szerint, aki mást akadályoz abban, hogy a lakásába, egyéb helyiségébe vagy ezekhez tartozó bekerített helyre bemenjen, szabálysértést követ el.

 

(D.I.)
Fotó: XV Média