Menu

Kitüntetések március 15-e alkalmából

2006.03.15.

Március 14-én a polgármesteri hivatal dísztermében nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából Kiss Péter, kancelláriaminiszter és Hajdu László polgármester, országgyűlési képviselő kitüntetéseket adott át.

Miután a program narrátora Rusznyák Géza köszöntötte a jelenlévőket, néhány mondattal a Magyar Nemzet, a szabadság ünnepéről beszélt.
-Ezt a napot mi magyarok tettük ünneppé. Nem örököltük, nem kaptuk, hanem teremtettük. Teljesen és tökéletesen a miénk- mondta többek között, majd a kitüntetések átadásának megkezdése előtt az alábbi szavakkal fejezte be gondolatait ? Ha erősen él bennünk egy szebb, szabad jövő reménye és képesek vagyunk együtt, egymásra támaszkodva nekirugaszkodni a megvalósításnak, méltók lehetünk, méltók leszünk 1848. örökségéhez. Ebben segít minket minden évben újra meg újra a megemlékezés a szabadságharcra, március 15-ére és annak hőseire.
Miután Sólyom László köztársasági elnök felhatalmazást adott Kiss Péter kancelláriaminiszternek az állami kitüntetések átadására, így tőle vehette át

-a Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztet Kádasi István nyugalmazott plébános, a XV: kerületben végzett negyven éves fáradhatatlan, lelkiismeretes, odaadó lelkipásztori tevékenysége és eddigi életútja alapján.

-a Magyar Köztársasági Bronz Érdemkeresztet Sütő Lászlóné, a Polgármesteri Hivatal Okmányügyi Osztályának vezetője több mint 30 éve a közigazgatásban, a köz szolgálatában kifejtett tevékenysége, a kiemelkedő szakmai, vezetői munkája alapján.

-a Magyar Köztársasági Bronz Érdemkeresztet Fekete Jánosné, a Szociális Foglalkoztató igazgatója a fogyatékos és a megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációja érdekében végzett kiemelkedő szakmai, vezetői tevékenysége alapján.

Ezt követően Hajdu László polgármester jutalmakat adott át

-a XV. kerületi Rendőrkapitányság hat munkatársának (Bekes Ferenc rendőr főtörzszászlósnak, Szentesi László rendőr zászlósnak, Dan Veronika, Hűbéresiné Pawlus Anikó, Nagy Károlyné, Ozimák Erika közalkalmazottaknak)

-Soós Tibornak, a Palotai Önvédelmi Egylet munkatársának

-Sümegi Sarolta polgárőrnek, a Palotai polgárőrség munkatársának

-a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság Észak-pesti Tűzoltási és Mentési Parancsnokság Újpesti Tűzőrség hat munkatársának (Balog László, Csabai Gyula, Horváth Attila, Ludányi Péter tűzoltó főtörzsőrmestereknek, Dávid Csaba, Veréb Zsolt tűzoltó őrmestereknek)

-a Polgári Védelem Világnapja (március 1.) alkalmából a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság XV. kerületi kirendeltség három munkatársának (Czeglédi Zsolt p. alezredes, kirendeltség-vezetőnek, Gavoldiné Nagy Ágnes lakosságvédelmi előadónak, Horsa Győző közalkalmazottnak)

A kitüntetések és jutalmak átadását követően Kiss Péter miniszter úr mondott pohárköszöntőt, melyben hangsúlyozta, hogy tudja, a közszolgálatban kiemelkedő tevékenységet nyújtóknak köszönet jár.
-Sokan vannak olyanok, akik így gondolkodnak a köz szolgálatáért cselekedve. Kádasi plébános úr például bazilikát épít, s sokunk tisztelete mögötte áll, azoké is, akik esetleg nem hívők. Büszkék lehetünk, hogy közösségünk tagjaként üdvözölhetjük- mondta, majd arról beszélt, hogy március 15-e a tettekről szól és valószínűleg a márciusi ifjak sem tudtak egy helyben ülni.
-Ma is kevesebb beszédre és több tettre van szükség. A nemzetet most Európa élvonalába emelhetjük- mondta, majd a kitüntetettek köszöntésére emelte poharát.

Képes beszámoló