Menu

Újra kiírták az egyházak 2020. évi támogatására vonatkozó pályázatot

2020.07.02.

Az önkormányzat 2020-ban 10 millió forinttal támogatja a kerületi egyházakat, vallásfelekezeteket és vallási közösségeket.

A rendkívüli helyzetre való tekintettel a XV. kerületi Önkormányzat 2020. június 30-áig felfüggesztette a 2020. március 10-én kihirdetésre került pályázatait. A veszélyhelyzet megszűnésével a pályázatok újra kiírásra kerültek.


A 2020-as kerületi költségvetés elfogadása után néhány nappal megjelent az egyházak támogatására kiírt pályázat.  Az idei évben is 10 millió forintos keretből részesülhetnek az egyházak, vallásfelekezetek, és vallási közösségek. A támogatás célja a kerületben működő egyházak társadalmi szerepvállalásának segítése, növelése, az önkormányzattal való partneri kapcsolat előmozdítása.

A támogatandó tevékenységek között van:

  • gyermekek, családok üdültetésére, táboroztatására irányuló,
  • kulturális és közművelődési,
  • nevelési-oktatási,
  • ifjúsági, sport,
  • szociális-egészségügyi,
  • karitatív

tevékenységek és ezen tevékenységekhez közvetlenül kapcsolódó működés.


A pályázat benyújtásának határideje: 2020. július 17., péntek 11.00 óra

A pályázat benyújtásának módja: A pályázatot borítékban a polgármesternek címezve a Polgármesteri Kabineten (1153 Budapest Bocskai u. 1-3.)  lehet leadni. A borítékon fel kell tüntetni: „Egyházi feladatalapú pályázat 2020.” 

A pályázatok elbírálása: A pályázatok elbírálására a pályázat benyújtási határidő lejártát követő 30 napon belül sor kerül. A pályázatok elbírálásánál a támogatás megítélésénél előnyt élveznek azok, amelyek más forrást is felmutatnak a megvalósításhoz.

Részletes információk, dokumentumok:

(D.I.)
Fenti képünkön a Rákospalota MÁV-telepi Jézus Szíve Templom, fotó: XV. Média