Menu

Lajcsi teljesítette a kívánságokat

2006.03.08.

Az elmúlt héten a Csokonai Művelődési Házba látogatott Galambos Lajos, vagy ahogy mindenki ismeri: Lagzi Lajcsi.
A Palotai terefere vendégeként először A csitári hegyek alatt című szép népdallal köszöntötte a nézőket, akiknek e dallamokat trombitán adta elő. A repertoár ezután Louis Armstrong Wonderful world című dalával, majd egy dalegyveleggel folytatódott.

Ezután kezdetét vette a terefere, melyben a beszélgetőtárs Kiss Péter és Hajdu László országgyűlési képviselők voltak.
Szóba kerültek a gyerekek, akikről Lajcsi elmondta, nem szeretné ha zenészek lennének.
-Legyenek embereke! Szeressék, amit csinálnak!
Beszélt arról is, hogy Tatától nem messze élnek és a siker titkának azt tartja, hogy soka nem felejtette el, honnan jött: 23 platinalemezt tudhat magáénak, s több mint 3 millió eladott kazetta, CD fűződik a nevéhez.
-Édesapám mindig óvott is: Vigyázz! Nagyon sok haverod lesz, de a barátság mögött álszentség lakozik.
Lajcsi szívesen mesélt arról is, hogy a gyerekei mind a mai napig nem értik, hogy az utcán mindenki ráköszön.
-Apa! Téged mindenütt ismernek? -kérdezik, s ilyen jelenetnek még Kanadában is tanúi lehettek a gyerekek, ahova egy turné során elvitte magával őket.
-Nem kényeztetem el őket, s törekszem arra, hogy normális életet éljenek. Épp ezért járnak a lakóhelyünk közeli iskolába, óvodába.
A gyerekek nagyon szeretik a vidéki életet. Egyszer, amikor Lajcsi vett egy házat Budán és félévnyi csinosítgatás után megmutatta a családjának, a gyerekek nem igazán örültek. Sőt!
-Jó ott, ahol élünk, hiszen a falunkban összesen negyven fő lakik.
Lajcsi beszélt a műsorairól, s büszkén említette többek között, hogy amikor Demis Roussos és Zámbó Jimmy volt a vendége: 3,3 millió nézője volt az adásnak.
Miután sok érdekeset megtudhatott a közönség Lajcsiról, az előadóművész a közönség kívánságait teljesítette és zenélt, zenélt, zenélt…