Menu

Egy polihisztor kiállítása Újpalotán

2006.03.07.

Az Újpalotai Közösségi Ház Zsókavár Galériájában március 19-ig látogatható Solymos Tamás Géza képzőművész, grafikus, festő, faszobrász kiállítása.

A kiállítás megnyitón, miután Hajnal László, az est házigazdája köszöntötte a megjelenteket Bajovics Milán improvizatív és egyben meditatív zenével kedveskedett.. A megnyitó szavakat Kaiser László költő mondta el.
A költő szájából nem véletlenül hangzottak el Nagy László szavai, mely szerint ?Bölcsész vagyok, a fölösleges tudományok doktora?, ugyanis a kiállító művész bölcsész, sőt hajdanában a Színművészeti Főiskolán dramaturg szakon együtt végzett Kaiserrel.
-Az alkotóval több szál köt össze- mondta Kaiser László. A közös múlt például, ugyanis mindketten a régi Pannónia Filmstúdióból indultunk, csak némi időeltolódással. Ma már a legendás stúdió zárt ajtókkal áll. Szeretném, ha ma nemcsak az alkotásokat, hanem az alkotót is ünnepelnénk. Hiszen ő egy tehetség.
Kaiser beszélt arról, hogy Solymos mennyire sokoldalú: költő is, verseit maga illusztrálja. A galéria falain jelenleg több mint 30 képe látható, s amennyire a korábbiakban realisztikus alkotási voltak ismertebbek, manapság a tömörítés a meghatározó nála.
-A végső lényeg- mondta a költő. Nekem Tóth Menyhért jut eszembe ezen alkotásokat látva. Solymos egy furcsa, groteszk világot tár elénk. Próbál a mi világunkból, a mai természetellenes világból kimozdulni. S akkor még nem is említettem, hogy Solymos Tamás természetgyógyászattal is foglalkozik.
A kiállítás ajánlásául a megnyitó szavakat Kaiser László egy saját versének, a Varázsgömb címűnek a felolvasásával zárta.

Kapcsolódó oldalak:

Képes beszámoló