Menu

Tied lesz a világ Barbi!!!

2006.03.06.

Amint azt tudják a kerület lakói is, egy igazán tehetséges lány, Barassó Barbara él közöttünk. Barbara kétszeres serdülő EB ezüstérmes asztaliteniszező.

A 2005-ös évben elért eredményeit pedig mások is elismerik, így nemrégiben vehette át Barbi edzőjével Göröcs Péterrel együtt a Héraklesz Bajnokprogram díját.
Köszöntésükre a Nemzeti Sportcsarnokban került sor, ahol a 2005-ös évben kiemelkedően teljesítő versenyzőket és edzőket köszöntötte többek között Benedek Fülöp, a MOATSZ elnökségének nevében.
Barbara a Kontyfa Sportiskola Egyesület versenyzője, s ahogy Göröcs Péter beszámolt róla, hogy az egyesület egy nehezen megismételhető évet zárt eredményesség szempontjából tavaly, ugyanis a Kontyfa SE a második legeredményesebb utánpótlás-nevelő egyesülete lett az országban.
-Versenyzőink alapvetően „amatőr” és „nem amatőr” versenyeken vettek részt az évadban – egyéniben, párosban vagy csapatversenyeken -felnőtt illetve utánpótlás (újonc, serdülő, ifjúsági) versenyeken- mondta Göröcs Péter. A gyerekek a Budapesti Diákolimpián taroltak, így ők képviselték a fővárost az Országos Diákolimpia Döntőjében.
-Egyéniben a gyerekek négy illetve nyolc között szenvedtek vereséget a helyenként felnőtt NB II. versenyzőkkel tűzdelt mezőnyben (indulóink akkor 9-10 évesek voltunk, és csak elismerés illeti a „kicsiket”), csapatban a 3. helyen végeztünk. Természetesen részt vettünk egyéb meghívásos versenyen is Pápától kezdve Orosházáig, alapvetően sikerrel.
-Egyesületünk utánpótláskorú játékosokat ad a felnőtt NB II-es és NB I/A osztályú csapatbajnokságba is. NB II-es csapatunk a középmezőnyben foglal helyet, ahol az átlagéletkor 12 év, de az NB I/A-ban a bajnokság megnyerésére is van reális esélyünk.
-Az egyéni versenyekről szólva: az évad folyamán majd minden országos ranglistaversenyen részt vettünk, minden korosztályban, de ha adott időben nemzetközi versenyek is voltak, akkor nem teljes létszámmal- mondta az edző.
A Budapest Bajnokságon, a MOATSZ kupán, az Országos Bajnokságon és a TOP 12-ben I. helyezést szereztünk, míg a nemzetközi porondon az Európa Bajnokságon egyéni és párosban is II.helyezést sikerült elérnünk, a Serdülő Világjátékokon a csapat I.helyezést, az ITTF WJC Finals &WCC
Ifjúsági Világbajnokságon pedig II. helyezést ért el.
Barassó Barbara a serdülő korosztályban oly kiemelkedően szerepelt, hogy ma már az ifik (+3év) közt is a TOP12-ben játszik, s jelenleg az Ifi Világranglista 33. helyén áll.
Barbinak gratulálunk az eredményekhez és további sok sikert kívánunk neki!

Képes beszámoló