Menu

Madárinfluenzával kapcsolatos intézkedések

2006.03.03.

A Budapest Fővárosi Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Állomás igazgató főállatorvosa, Dr. Hajós Ádám 2006. március 1-jén kelt, 242/029/FŐV/2006. számú határozatával madárinfluenza megállapítása miatt megfigyelési körzetet rendelt el.

A megfigyelési körzet határai a XV. kerület vonatkozásában a következők: Pozsony út – Fő út – Csobogós utca – Régi Fóti út – Mogyoród útja – M3-M0 körgyűrű – XV. kerület határa.

A megfigyelési körzet területén a baromfikat zártan kell tartani, azok szállítása tilos, kivéve a közúton vagy vasúton történő tranzitszállítást, ha a szállítmány nem áll meg, vagy nem kerül kirakodásra. Tilos továbbá állatok, állati termékek, takarmány alom, trágya és fertőzés terjesztésére alkalmas eszköz, tárgyak megfigyelési körzetből történő ki- és beszállítása. Állatvásárt, -piacot tartani nem lehet.

Az állattartók kötelesek állatállományuk létszámát a jegyzőnek bejelenteni, és az állatok állatorvosi ellenőrzését és vizsgálatát tűrni. A bejelentéseket az Igazgatási Osztály Kereskedelmi és Mezőgazdasági Csoportjának munkatársai fogadják a 305-3286 és 305-3353 telefonszámokon.

A határozat az Önkormányzat hirdetőtábláján és honlapján (), valamint az Információs Irodában (Pólus Center), megtekinthető.

Dr. Nagy Antal jegyző

Kapcsolódó anyagok: