Menu

Felhívás ingyenes önkormányzati online fejlesztési program használatára

2006.02.28.

Tisztelt Kerületi Lakosok! Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzata a 2005. évben felhívással kereste meg Rákospalota, Pestújhely és Újpalota lakosságát, civil szervezeteit és vállalkozásait a kerület fejlesztésének témakörében. A Városházi Naplóban megjelent kezdeményező, javaslatkérő cikkre számos postai és internetes úton érkezett ötlet érkezett.

A Városházi Naplóban megjelent kezdeményező, javaslatkérő cikkre számos postai és internetes úton érkezett ötlet érkezett.

A hivatalos önkormányzati honlap és a Fórum népszerűségéből, a felhasználók egyre növekvő számából kiindulva gondoltuk úgy, hogy újabb korszerű, modern informatikai lehetőséget tárunk a kerület lakossága elé.

A tavalyi év végén szerződést kötöttünk egy kétfelületű internetes portál használatára, amelynek lényege a javaslatok, beérkező kérések és újszerű elgondolások összegzése, azokból önálló „projektek” generálása.

Az Internetet használó és fejlesztési elképzelésekkel rendelkező lakosnak, vállalkozónak vagy magánszemélynek nem kell mást tennie, mint belépnie az önkormányzat weblapjára () és az ott feltüntetett EFOG ikonra kattintva regisztrálnia az ingyenes publikus oldalra.

Az erre az oldalra kattintó először egy néhány soros ismertetőt talál, amely segít eligazodni az oldal használatában és amely körvonalazza az elektronikus ötlet-generátor lényegét.

Elegendő pár szót vagy egy gondolatcsírát közölni: például akadálymentesítés a közintézmények előtt vagy Palánk utca aszfaltozása, iskola tornatermének felújítása stb. és a rendszer máris továbbítja az így beérkezett információt a szerkesztőségi egységbe.
Az erre a célra megjelenített mezőbe beírt ötlet vagy egy megoldandó probléma felvetése automatikusan a rendszer részévé válik és második lépcsőben, szakértői szinten megkezdődhet annak részletes kibontása, vizsgálata.
A munka elsődleges részének Önök a kezdeményezői: várunk minden ötletet, újszerű elgondolást, legyen az a felvetés szintjén vagy konkrétan körvonalazva!
A rendszerbe adatot tápláló személy minden regisztrált ötletről visszajelzést kap és a későbbiekben egy ún. naplóban nyomon követheti, hogy mi történt a javaslatával.

A beérkezett elképzelésekhez pályázati forrás és pályázati partner is társítható, ha van már hasonló témájú felvetés a rendszerben.

A lehetőségek tárházát rejti a rendszer, ha megfelelően használják.
Terveinkben szerepel, hogy bevonjuk a hálózatba azokat a kerületeket is, akikkel tavaly nyáron együttműködési megállapodást kötöttünk. Ennek elérésével lényegesen szélesebb spektrumon válik elérhetővé a pályázati források, projekt-ötletek hálózata, megkönnyítjük a magunk és más ötletgazdák számára a partnerkeresését és a nagyobb volumenű fejlesztési elképzelések kidolgozását.

Ötleteiket, véleményeiket várva kívánok örömteli böngészést!

Hajdu László
országgyűlési képviselő
polgármester