Menu

Kerületi katasztrófavédelmi versenyre hívják a fiatalokat

2020.02.28.

A Kerületi katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt a 2019/2020. tanévben is megrendezik

A XV. kerületi önkormányzat támogatásával  „A tudás életet menthet!” jelmondattal idén is megrendezi a IV. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság a Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyt. A szövetségek, szervezetek, egyesületek, általános iskolák és középiskolák  5.-13. évfolyamos tagjait várják, az első körben kerületi, majd fővárosi és az országos szintű megmérettetésre.

Az ifjúsági versenyen résztvevő XV. kerületi diákok az előző években is nagy sikerrel szerepeltek. A versenyzők idén is mind elméletben, mind pedig gyakorlatban – játékos formában, az életkori sajátosságoknak megfelelően – adhatnak számot a tanév során elsajátított veszélyhelyzeti ismereteikről, az ön-, illetve más személy mentésében való jártasságukról. A verseny alapot teremt az önmentési készség kialakításához, és a biztonság komplex értelmezéséhez.

Iskolánként 4 fős csapatok nevezhetnek a két korcsoportban:

  • általános iskolás korcsoport (5-8. évfolyamos tanulók)
  • középiskolás korcsoport (9-13. évfolyamos tanulók)

Eredményhirdetés és díjazás: Két korcsoportban hirdetnek eredményt, a versenyben résztvevő csapatok oklevelet kapnak. Tárgyjutalomban a versenyben legeredményesebb csapatok részesülnek.

A versenye helyszíne: IV. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság (1046 Budapest, Szent László tér 1.)

A versenye időpontja: 2020. március 31. 8 óra

A jelentkezés módja:  A csapatok a versenyre a kerületi katasztrófavédelmi megbízottnál jelentkezhetnek 2020. március 23-ig, vagy az fki.ujpest@katved.gov.hu e-mail címen a mellékelt nevezési lapon.

A nevező csapatok részére gyakorlati felkészítést biztosítunk 2020. március 19-én és március 26-án 14.00 – 16.00 óra közötti időben a IV. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon (IV., Szent László tér 1.).

További tájékoztatás és részletes információk az alábbi letölthető dokumentumokban található:

Versenykiírás
Nevezési lap (ált.isk)
Nevezésilap (középisk.)

(D.I.)
Fotók: XV. Média