Menu

Indul a Veresegyházi utca felújítása!

2020.02.21.

Cserdiné Németh Angéla polgármester és a Mindenki a Tizenötödikért-frakció ígéreteinek megfelelően indulnak az út- és járdafelújítások a XV. kerületben. Fontos időpontok a cikkben!

Tavaly október környékén sokat hallhattunk a kerületi utak rendbe tételének a szükségességéről. Az ígéretekből bizonyíték lett és elkezdődik Rákospalota-Kertvárosban az egyik legtöbbször emlegetett útszakasz, a Veresegyházi utca megújítása.

2020. február 26-án, szerdán elkezdődik a Veresegyház utca Töltés és Árokhát közötti szakaszának a felújítása a teljes utcaszélességben.

A következő hónapokban tehát nemcsak az úttest teljes pályaszerkezetes felújítását végzik el, hanem felújítják a járdát mindkét oldalon, rendezik a zöldsávokat, és a csapadékelvezetést is megoldják.

A munkálatok tervezett befejezése: 2020. május 10.

A felújítást az ott lakók folyamatos tájékoztatása mellett az alábbi ütemezésben végzik el:

  • Első ütemben a páros oldali járdát bontják és építik át, körülbelül 60-70 méteres szakaszokban. Ennek során az ingatlanokra gépkocsival nem lehet majd 1-3 napig behajtani az éppen érintett szakaszokon. (Ezen időszakok előtt-után viszont igen.) Az utcában ebben az ütemben félpályán halad a forgalom. Időtartam: körülbelül két hét.
  • A második ütemben a páratlan oldalon a csapadékelvezetésre szolgáló szikkasztóblokkokat építik be (összesen 16 helyen). A munkákkal érintett ingatlanokhoz gépkocsival munkaidőben nem lehet eljutni, a kivitelező a lakókkal folyamatosan kapcsolat tart. Az utcában ebben az ütemben is félpályás lesz a forgalom. Időtartam: 1-1,5 hét.
  • A következő ütemben a páratlan oldali járda bontása és átépítése zajlik majd. Itt is körülbelül 60-70 méteres szakaszokban végzik a munkát és az ingatlanokra gépkocsival nem lehet majd 1-3 napig behajtani az éppen érintett szakaszokon. (Ezen időszakok előtt-után viszont igen.) Az utcában félpályán halad a forgalom. Időtartam: 1,5-2 hét.
  • A negyedik ütem történik meg a páratlan oldali útszegély építése. 60-70 méteres szakaszonként építik az autóbeállókat, víznyelőaknákat. Az ingatlanokra gépkocsival nem lehet majd 1-3 napig behajtani az éppen érintett szakaszokon. (Ezen időszakok előtt-után viszont igen.) Az utcában ebben az ütemben félpályán halad a forgalom. Időtartam: 2-2,5 hét.
  • A következő ütemet a páros oldali útszegély építése jelenti, szintén 60-70 méteres szakaszonként autóbeállókkal, víznyelőaknákkal. Az ingatlanokra gépkocsival nem lehet majd 1-3 napig behajtani az éppen érintett szakaszokon. (Ezen időszakok előtt-után viszont igen.) Az utcában ebben az ütemben félpályán halad a forgalom. Időtartam: 2 hét.
  • Április végén-május elején történik meg az úttest teljes pályaszerkezetes felújítása, ennek során:
    • Útpálya marása, a lakókat erről külön kiértesítik. Az autóforgalom a marógép előtti, illetve utáni szakaszon haladhat. Időtartam: körülbelül 2 nap.
    • Szerelvények szintbehelyezése, útalap esetleges javítása, pontszerű útlezárással. Időtartam: 2-4 nap.
    • Útpálya aszfaltozása – teljes lezárással, a lakók értesítésével. Időtartam: 2-3 nap.
  • Folyamatosan a teljes kivitelezés alatt: a járdák, beállók folyamatos aszfaltozása több ütemben zajlik majd, különösebb közlekedési akadályt nem okoz.

A régóta várt felújítás során az utcában lakók és a közlekedők türelmét, szíves megértését kérjük!

(Cs. B.)

Fotók: Vargosz/XV. Média