Menu

Ha péntek: farsangi buli a KNOK-ban

2006.02.18.

Február 10-én a felső tagozatosok, míg egy héttel később az alsó tagozatosok tartották a Kossuth Nevelési-Oktatási Központban a farsangi bulit.

Amint Zsurka Erika, a DÖK segítő tanár elmondta, a felsősök rendezvénye délután a tanári nyitótánccal indult.
-A Grease filmzenéjére táncoltunk, a koreográfiát Szalayné Kirádi Éva tanította be. Tanárainknak akkora sikere volt, hogy kétszer is el kellet táncolnunk a nyitótáncot. Ezek után kezdetét vette a farsangi vetélkedő. Az osztályoknak különböző tantárgyakra épülő ügyességi feladatokat kellet megoldaniuk, melyeket az öttagú zsűri pontozott (Deák János, Forgács Judit, Barcsainé Morvai Genovéva, Vlajk Imréné, Béres Gábor). A versenyjátékokat Hanzelikné Agócs Irén és Kecskeméthy József állították össze.
S hogy milyen feladatok vártak a diákokra? Magyar irodalomból 6 soros farsangi verset kellett írni adott rímpárokhoz, énekből 6 db keksz elfogyasztása után fütyülni kellett, rajzból adott magasságból a földön elhelyezett célkarikába temperával festékpöttyöket kellett ejteni: mialatt
egy fő a célkarikát igazítja, a másik pötyögtet. Technikából fejenként 3 darab papírrepülőt kellett egy karikán átreptetni. A papírrepülőt előzőleg hajtogatták a játékban részt vevők. Matematikából az aulában szétszórt számozott kártyákból kellett összegyűjteni annyit, hogy az összegük 100 legyen, míg fizikából lufit kellett fújni kidurranásig.
– A vetélkedő után megkezdődött a farsangi buli, a zsűri pedig elvonult összesíteni az osztályok pontszámait. Több mint fél óra elteltével már tudtuk is kik voltak a legügyesebbek. A vetélkedő első három helyezettje tortát kapott jutalomba. Az eredményhirdetés után tombolahúzásra került sor, ahol értékes ajándékokat sorsoltunk ki. Ezután még fél 9-ig tartott a fergeteges buli, ahol a tanárok és a diákok együtt táncoltak, szórakoztak.

A vetélkedő végeredménye:
1. 5.b
2. 8.c
3. 8.a

Az alsó tagozatosok farsangi összejövetelén ismét felléptek a tanárok a fantasztikus sikert elért táncprodukcióval, de volt csoportos és egyéni jelmezbemutató, a 7.b osztályosok „vendégszereplésre” érkeztek, s a sikeres táncbemutatójuk mellett 200 db (!) lufi állat hajtogatására is sor került, melyet a bohóc végzett. Természetesen nem maradhatott ki a programból a disco, s a programok végén a „versenytakarítás”.
-Természetesen az alsósok is jobbnál jobb produkcióval örvendeztették meg a zsűrit és a közönséget. Deák János elnök-igazgató vezetésével alig győzte a zsűri az elismerő szavakat és a tortát osztogatni.
Az osztályok először csoportos jelmezbemutatót tartottak: az 1.a indiántáncot (betanító: Pelyvásné Kelemen Erika), az 1.n Az állatok tánca címmel német dalos-táncos számot mutatott be (betanító: Bugyinszki Zita).
A 2.a A dzsungel könyve c. musicalből táncos jelenetet (Kompa Istvánné o.f. – Kelemen Mária), míg a 2.b Az évszázad focija címmel dramatikus focibemutatót tartott zenére(Bertha Dénesné of.). A táncnak azonban itt még nem volt vége, mert először a 3.n latin zenére jártak szambát (Mózer Ibolya o.f, Kárpáti Józsefné), majd a 3.a osztályok, mint szakácsok mutatták be zenés, táncos jelenetüket (Kálvinné György Gabriella o.f, Béres
Gábor pedagógiai asszisztens). A negyedikesek közösen léptek fel: a 4.a, b és n osztály egy százlábú lesántulásának rövid, de szomorú történetével rukkoltak elő. Ez az előadás az alsó tagozat „kisballagóinak” közös búcsú produkciója volt (betanító: Kecskeméthyné Mezősi Annamária, Mátyásfalvi Ágnes, Bozó Anita, Árok Erika, Bacskai Ildikó). A sikeres produkcióért egy hatalmas tortát kapott az összes osztály.
Mindezek után az egyéni jelmezes felvonulás következett évfolyamonként, melynek nyertesei egy-egy kis tortát kaptak. Varjú Vivien (1.a) – virág királylány volt, míg Szegvári Zsófia (1.b)- varázsló, aki egy bűvészmutatvánnyal is elvarázsolta a zsűrit és a nézőket illetve Bakos Bence (2.b)- skót jelmeze aratott még teljes sikert.
-A hangulat fantasztikus volt- mondta Morvai Zsuzsa tanárnő. Meghívott néptáncos vendégünk, Demeter Erika és a két fiúból álló csapata a táncház során jól megtáncoltatta a gyerekeket, s mindezt dudaszóra tették. Nem véletlen, hogy szombatra már tavaszias lett az idő!! Mi mindent megtettünk ezért! A szülők nagyon sok finom süteményt készítettek és hoztak a bulira. Nekik is köszönet jár ezért és a cukrászdának, ahonnan sok szép és ízletes torta érkezett mind az alsós-, mind a felsős farsangi bálra. Csak azt tudom mondani, igazán sajnálhatja mindenki, aki kimaradt ebből a fergeteges hangulatból!