Menu

Mi is itt vagyunk!- a képzőművészetben is

2006.02.13.

Két hétig lesz látható a Közéleti Házban Újpalotán a Mi is itt vagyunk!- vetélkedő képzőművészeti alkotásaiból álló kiállítás.

Február 13-án Marschal Géza, az idősek Ki Mit Tud?-jának egyik szervezője köszöntötte a kiállítás megnyitóra érkezetteket, majd átadta a szót Hajdu László polgármesternek.
A polgármester elmondta, hogy a képzőművészetnek vannak tisztelői és vannak hódolói. Utóbbiak között találhatók profik, félprofik és amatőrök. Az a a terem, ahol most a kiállítás látható, alkalmas arra, hogy minden alaposan és szépen tudja a látogató megszemlélni.
Ez egy vetélkedő, egy Ki Mit Tud?, melyet az idősebb, a nyugdíjas korosztálynak írtak ki először 2004 őszén. Most ismét megmutatkozhatnak nemcsak táncban, énekben, versben, prózában, hangszeres zenében és egyéb kategóriában a szép korúak, hanem a képzőművészet is terítékre kerül.
-A verseny folyamán lesz értékelés és természetesen jutalmazás is. Közel hatvan alkotás látható itt, s vannak többen, akik több munkával is bemutatkoznak: látható festmény, textilkép, csipke, fafaragás, fotó, gobelin, madeira, hímzés. Igazi hagyományápolás figyelhető meg több alkotáson keresztül, s a kerület értékei szintén megmutatkoznak.
A képzőművészeti alkotások február 22-ig tekinthetők meg ezen a helyszínen hétköznap illetve ezt követően az Ady Művelődési Központban szintén több napon keresztül láthatja az érdeklődő közönség. S nemcsak nézni lehet, hanem szavazni is a nekünk legjobban tetsző alkotásokra a helyszínen kapható szavazólapokon.
Közben a Mi is itt vagyunk verseny folytatódik tovább a Csokonai Művelődési Házban, ahol az elmúlt hetekben voltak az elődöntők, s jelenleg a középdöntők zajlanak. A döntőre pedig március 17-én kerül sor.

Képes beszámoló