Menu

Elkészült az ERASMUS+ projekt tananyaga

2020.02.13.

A 150 ezer euró támogatást nyert program most újabb mérföldkőhöz érkezett, elkészült ugyanis az ERASMUS+ projekt tananyaga.

Amint az ismert Alsómocsolád Község Önkormányzata, Budapest Főváros XV. Kerület Önkormányzata, Bjerkaker Learning LÁB (Norvégia) és az A.L.P. Peca d.0.0 (Szlovénia) még 2018 márciusában nyújtott be közös pályázatot a Tempus Közalapítványhoz „Preparation for Active Ageing” címmel az ERASMUS + Stratégiai Partnerségek felnőtt tanulási pályázati felhívásra. A támogatói döntés értelmében a konzorcium 150 040 euró támogatás lehívására vált jogosulttá. A projekt 2018 novemberében kezdődött, és várhatóan idén augusztusában fejeződik be.

A program általános célja az, hogy felkészítse a generációkat az aktív idősödésre, nem formális tanulási eszközök alkalmazásával. Az aktív idős korra történő felkészülésben nagy különbségek vannak ugyanis az országok, régiók, társadalmi csoportok és egyének között. A nyugdíjasok csak kis hányada indul neki tudatosan az új életszakasznak. Kutatások megerősítik, hogy az idősek körülbelül 10 százaléka folytat nyugdíjazás után is aktív életmódot. Többségüknél a tudatos felkészülés helyett az élet eseményeivel való sodródás jellemző.

A program most újabb mérföldkőhöz érkezett, elkészült ugyanis az ERASMUS+ projekt tananyaga, amelyet itt olvashatnak magyar nyelven, itt pedig angol nyelven.