Menu

Másodszor lehet pályázni Kulcsár Győző-ösztöndíjra

2020.01.22.

Az önkormányzat a sikeres, szociálisan rászoruló fiatal sportolókat segíti.

Mint ismert, a képviselő-testület tavaly hozta létre a Kulcsár Győző Sportolói Ösztöndíjat. A cél kettős, a fiatal sportolók támogatása mellett így állítanak emléket a névadó négyszeres olimpiai bajnoknak, aki a kerületben élt, és 2018-ban hunyt el.

Az ösztöndíjra azok pályázhatnak, akik legalább egy éve a XV. kerületben élnek, legalább 10, de legfeljebb 21 évesek, hazai sportegyesület tagjai, jól tanulnak (legalább 3,5-ös a tanulmányi átlaguk) – és szociálisan rászorulók. (Ennek feltételeit az ösztöndíjat alapító rendelet részletesen szabályozza.)

A támogatásban minden évben legfeljebb négy egyéni sportoló (2 lány, 2 fiú sportoló), csapatsportokban szintén legfeljebb 2-2 lány és fiú részesíthető.

A Kulcsár Győző Sportolói Ösztöndíj nettó 100.000 forint egyösszegű támogatást jelent sportolónként.

A pályázati kérelmek benyújtásának határideje: 2020. március 2. (hétfő) 18.00 óra.

Az ösztöndíj nyomtatványok átvehetők 2020. január 10-től a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán (1153 Budapest, Bocskai u. 1-3.), valamint a Népjóléti és Intézményfelügyeleti Főosztály Köznevelési, Közművelődési és Sport Osztályán (1153 Budapest, Bocskai út 1-3. I. em. 13-es szoba), illetve letölthetők a XV. kerületi Önkormányzat honlapjáról. A pályázati kérelmet személyesen a XV. kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Népjóléti és Intézményfelügyeleti Főosztály Köznevelési, Közművelődési és Sport Osztályán kell benyújtani.

A pályázat részletes kiírása, valamennyi szükséges nyomtatvánnyal itt érhető el.

A pályázati kiírásról felvilágosítás telefonon, e-mailben vagy személyesen Kis-Jakab Nóra intézményfelügyeleti és sportreferenstől és Gremsperger Márton sportreferenstől kérhető a 06-1/305-3122 telefonszámon, illetve a kisjakab.nora@bpxv.hu vagy gremsperger.marton@bpxv.hu címen.