Menu

A sportvezető emlékére tornát rendeztek

2006.01.01.

December 17-18-án kétnapos kosárlabdatorna keretében rendezte meg első alkalommal a BLF Palota Kosárlabda Klub a Budai Péter Serdülő Emléktornát a másfél ezelőtt elhunyt kerületi sportvezető emlékére a Károly Róbert Szakközépiskola Sződliget utcai tornacsarnokában.
A házigazda csapat a BLF volt, s ők látták vendégül a Viharsarki Farkasokat Békéscsabáról, a Szedeák KE-t Szegedről, valamint a szombathelyi Falco KC SI-t.

Szombaton délután először a BLF Palota lépett pályára a Szedeák KE ellen, amely mérkőzésen a szegedi csapat győzedelmeskedett, míg a másik meccsen, melyen a Viharsarki Farkasok a Falco KC ellen küzdött a pontokért. Ezen a mérkőzésen, ahogy másnap a Szedeák KE ellen is a Viharsarki Farkasok győzedelmeskedtek. A házigazda csapatot azonban nekik nem sikerült legyőzniük. Ennek ellenére a békéscsabai csapat végzett az élen, míg a szegediek lettek a másodikok.
Érezhető volt, hogy szoros a küzdelem, mivel a BLF hiába győzedelmeskedett kétszer a három mérkőzésből, s csak egyszer maradt alul a mérkőzések során, akkor is csak két ponttal, a négy csapat közül a harmadik helyen végzett.
A szombathelyi Falco KC pedig a negyedik helyre került.

A mérkőzések végeredménye:

Szombat délután:
BLF Palota – Szedeák KE 48:77
Viharsarki Farkasok – Falco KC SI 99:38

Vasárnap délelőtt:
Falco KC SI – BLF Palota 49:89
Viharsarki Farkasok – Szedeák KE 81:63

Vasárnap délután:
Szedeák KE – Falco KC SI 95:81
BLF Palota – Viharsarki Farkasok 76:74

A torna végeredménye:
1. Viharsarki Farkasok (Békéscsaba)
2. Szedeák KE (Szeged)
3. BLF Palota
4. Falco KC Szombathelyi SI

A mérkőzéseket követően Cziffra Mihály a Budapesti Kosárlabdázók Szövetségének elnöke, Hajdu László polgármester, Kovács István a BLF Palota igazgatója adta át a díjakat.

A kupagyőztes Viharsarki Farkasok edzője, Vágvölgyi Árpád különdíjat vehetett át Cziffra Mihálytól, míg a torna legjobb játékosának járó különdíjat -melyet Hajdu László polgármester ajánlott fel- Kovács Koppány a BLF játékosa kapta meg. A BLF legjobbja kitüntető díjban pedig Dankó Tamás részesült, mely különdíjat a Budai család ajánlotta fel, s adta át.

Kapcsolódó linkek: