Menu

Polgármesteri tájékoztató

2005.12.27.

A Képviselő-testület 2005. november 30. és 2005. december 21 -i ülés
között eltelt időszak azon eseményeiről, ahol a testületet képviselte a polgármester.

1.) Sajtótájékoztatón ismertettük december 1-jén az előző nap (november 30.) testületi ülésen hozott döntéseinket.

2.) December 2-án átadásra került a Szerencs u – Eötvös u. kereszteződés lámpás biztosítású átépítése, amely 56 millió forintba került.

3.) A kerületi egyházak vezetőivel (plébánosok, lelkészek, rabbik) együttes ülésen értékeltük és zártuk a 2005. évi együttműködést, mely december 2-án volt.

4.) A FŐTÁV Rt. vezetőivel december 2-án egyeztettünk a 2006. évi térítésmentes támogatás -gázkorszerűsítési pályázat – ügyében. A társaság jövő évben is 10 millió forint vissza nem térítendő támogatást ajánlott fel.

5.) Fotókiállítás nyílt a Csokonai Művelődési Házban december 2-án a Rákos útról, amely 15 méter hosszban közel egy kilométert ábrázolt.

6.) Mikulás és Télapó ünnepségek tömege zajlott le az intézményekben, a nyugdíjas klubokban, több civil szervezetnél, kb. 7 rendezvényen személyesen vettem részt.

7.) Sportiskola SE közgyűlése volt december 6-án, ahol az egyesület elnökének ismételten Németh Angéla önkormányzati képviselőt választották meg.

8.) December 7-én Csömör Önkormányzata együttes ülés keretében tett látogatást a XV. kerület meghívására, ahol az öt éve közösen működtetett mezőőri szolgálatot, annak további sorsát vitattuk meg.

9.) December 8-án a kerületi Városházán együtt ünnepeltek a kerületi állandó lakhellyel rendelkező gyermekek télapót és karácsonyt, akik közül több mint százan jelenleg állami gondoskodás mellett nevelkednek családotthonban, vagy nevelőszülőknél.

10.) A Hubay Jenő Zeneiskola évzáró karácsony előtti koncertet adott a Csokonai Művelődési Házban, december 8-án.

11.) Gombfoci csapatok Országos Tízek Bajnoksága zajlott le december 9-én és 10-én – kétnapos nagyszabású verseny keretében – a Csokonai Művelődési Házban.

12.) A Rákos út 77/a. Rendelőintézetben összevont budapesti szklerózis multiplex betegek karácsonyi ünnepségét rendeztük meg, az intézmény, az egyesület,a Vöröskereszt és a kerületekből érkezett helyi tagcsoportok közreműködésével december 9-én.

13.) Az AsiaCenterben, a kerületben élő, Ázsiából származó képzőművészek első önálló kiállítása nyílt meg december 10-én.

14.) December 10-én szombaton nagy érdeklődés mellett a Fővárosi Hulladékhasznosító Műben nyílt nap volt.

15.) December 10-én Városházi Karácsony volt. Először a Hubay Jenő téren felállított fenyőfát körülállva adventi gyertyát gyújtott és imát mondott a
katolikus plébános, az evangélikus és a baptista lelkész, majd a Városháza nagyteremben a gyerekek részére műsor volt, illetve ajándékokkal próbált a hivatal örömet szerezni nekik.

16.) December 11-én Dr. Antall József pestújhelyi születésű néhai miniszterelnök halálának évfordulóján – aki a Pestújhelyi Keresztelő Szent János Templomban volt elsőáldozó és bérmált – emlékmise és koszorúzás volt.

17.) József Attila születésének 100. évfordulójának jubileumi évét nagyszabású programmal zártuk a Pestújhelyi Közösségi Házban december 11-én. A verseiből, megzenésített költeményekből volt emlékkoncert.

18.) LUCA Nap volt december 11-én, vasárnap. Több ilyen rendezvény volt a kerületben.

19.) December 14-én civil szervezetek részére az Őrjárat u. 1-5. sz. ingatlan
szabályozási tervét mutatta be a felkért szakcég és a kerület főépítésze.

20.) Társasházak, szövetkezeti házak az ünnep közeledtével értékelő, évzáró,
ünnepélyes jellegű értekezleteket tartanak. Ilyen volt a Drégelyvár u. Társasház választott vezetőségi ülése december 14-én, amelyen részt vettem.

21.) Az AsiaCenterben december 15-én Indonézia nyitott kereskedelmi pavilont,
amelyet Indonézia nagykövetasszonya nyitott meg.

22.) Hagyományos évzáró, értékelő és köszöntő rendezvény volt december 15-én a rendőrség, a tűzoltóság, a polgárőrség, a polgári védelem kerületi vezetői részére.

23.) Nyugdíjas pedagógus karácsonyi ünnep volt december 15-én.

24.) A Kínai Kéttannyelvű Iskolában december 15-én a Kínai Népköztársaság
rendkívüli és meghatalmazott nagykövete karácsonyi ajándékként egy szép koncertzongorát ajándékozott, amelyet helyi ünnepség keretében adott át.

25.) December 16-án OTP-nap volt, ahol partnertalálkozó keretében a 2006-os
szolgáltatásokról kaptunk részletes tájékoztatót.

26.) Testnevelő tanárok, sportegyesületek hagyományos évbúcsúztató és sporttevékenységet értékelő karácsonyi ünnepsége volt december 16-án.

27.) A REAC NB I. labdarugó csapata bajnoki idényzáró értékelést tartott december 16-án.

28.) Számos kerületi adófizető cég tartott évértékelő, évzáró ünnepséget december hónapban, szinte minden napon, néhányra én is eljutottam. A cégek döntően eredményes évet zárnak.

29.) Nemzetiségi találkozó volt december 17-én a Neptun Iskolában, több kerületi NEKÖ és budapesti társaik voltak jelen a sikeres találkozón.

30.) A BLF Kosárlabda Csapat Budai Péter napot rendezett december 18-án a Bogáncs Iskola tornatermében. A nagyszabású utánpótlás torna méltó megemlékezés volt a neves sportvezetőről, Budai Péterről.

31.) Közmeghallgatás volt december 19-én a Kolozsvár utcai Iskolában. A téma az Őrjárat u. 1-5 sz. alatt lévő, osztatlan közös tulajdonú ingatlan (XV. kerület –
Budapest Főváros) hasznosítását bemutató szabályozási terv alternatívákról.

32.) Szalagavató ünnepségek voltak a középiskoláinkban.

Budapest, 2005. december 21.

Hajdu László
polgármester