Menu

Ők is ünnepelhettek

2005.12.21.

Az elmúlt napokban sok-sok kisebb és nagyobb gyermek örülhetett a kerületben, hiszen szinte mindennap valamelyik intézményben sor került a karácsonyi ünnepségre, ajándékozásra.

Az Újpalotai Családsegítő Szolgálatnál december 15-én, míg a Kolozsvár utcai FIÓKA Gyermek- és Ifjúságjóléti Szolgálatnál másnap, míg december 20-án a Molnár Viktor utcai Fejlesztő-Gondozó Központban került sor e bensőséges ünnepségre. Szintén hagyomány, hogy a különböző önkormányzati támogatásban részesülő XV. kerületi családok gyermekei számára ajándékozással és műsorral egybekötött ünnepség van karácsony tájékán.
Idén a Kontyfa Középiskola, Általános Iskola és Óvoda Kontyfa utcai épülete adott otthont e feledhetetlen élménynek. Először Szilágyi Endréné, a Gyámhivatal munkatársa nyitotta meg a programot, majd Király Csaba alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket, míg az önkormányzat ajándékait rajta kívül dr. Pálinszky Antal alpolgármester és Marsovszky Györgyné, a Szociálpolitikai és Egészségügyi Bizottság elnöke adta át.
A gyerekek pedig együtt énekelhettek, játszhattak a Garabonciás együttessel, akik hangszeres muzsikával szórakoztatták őket.