Menu

Karácsony az ÉNO-ban

2005.12.16.

Kedden délután az Értelmi Fogyatékosok Napközi-otthonában egy igazán bensőséges és megható karácsonyi ünnepség volt, amelyen részt vett Király Csaba, alpolgármester, Marsovszky Györgyné, a Szociálpolitikai és Egészségügyi Bizottság elnöke, Osgyány Éva az Egyesített Szociális Intézmény igazgató, Buda Károly, az ESZI gazdasági igazgatója, Avarkeszi Béla, civil referens.

-Minden évben itt a napköziben a legnagyobb ünnep nekünk a karácsony -mondta Szabóné Busi Julianna, az ÉNÓ vezetője- s örülök, hogy mindig a szeretteink körében ünnepelünk. Egy igen tartalmas év van mögöttünk: elindítottuk az integrált munkát az országban másodikként, s ebben nagy sikereket értek el a fiataljaink. Így azokkal az ifjakkal is jobban tudtunk foglalkozni, akiknek a képességei kevesebbek, s erre is nagy szükség van. Nagyon jónak tartom, hogy nyitni tudtunk az épek társadalma felé, mert nagyon fontosnak tartom, hogy megismerjék a mi fiataljainkat. A korelnökünk, Lacika pedig idén volt 50 éves, őt meg is ünnepeltük. Nagyon fontos, hogy az emberekben tudatosuljon, hogy ők nagyon értékesek és nagyon sok szépet tudnak adni a világnak. Úgy gondolom, hogy a mai műsor is ennek a példája lesz, amelyre nagyon készültek. Emellett nagyon örülök annak, hogy elindult idén egy tánccsoport munkája, akik egy nemzetközi fesztiválon is részt vettek. A műsorszámokat Járokné Csizmadia Erzsébet és Lovász Márta tanították be. Mellettük egy igazi csapatmunka volt, hiszen a gondozónőktől kezdve a takarító néniig mindenki segített abban, hogy ezek a srácok ilyen ügyesek legyenek ma.
A fiatalok ezután egy köszöntőt adtak elő, majd egy igazi betlehemes produkció következett bábokkal, majd élő szereplőkkel. A program végén pedig a megígért táncprodukcióra is sor került. Közben a gondozottak saját munkáikat adták ajándékba szüleiknek, illetve a karácsonyi műsor végén ők is kaptak ajándékot.