Menu

A pedagógusok munkáját ismerik el

2020.01.15.

Megjelent a felhívás a 2020-as „Budapest XV. kerületi Köznevelésért Oklevél” elismerésre. A jubiláló pedagógusoknak, illetve pedagógus munkát segítő dolgozóknak kell beadniuk a kérelmet az oklevélre.

A XV. kerületi önkormányzat egy 2012-es rendelete szabályozza a „Budapest XV. kerületi Köznevelésért Oklevél” adományozását. Az elismerés a kerület közigazgatási területén működő, az Észak-Pesti Tankerületi Központ által fenntartott, az alap- és középfokú köznevelési feladatellátásban részt vevő iskolákban dolgozó, pedagógus vagy pedagógus munkát segítő munkatársaknak adható. Az oklevéllel a hosszú munkaviszonyt ismerik el: azok kaphatják meg, akik a meghatározott intézményekben, illetve ezek jogelődeinél megszakítás nélkül 20, 35, 45, 50 év folyamatos közalkalmazotti jogviszonnyal rendelkeznek. A nyugállományba vonuló alkalmazottaknak 35, 45 és 50 éves elismerő oklevél akkor is adományozható, ha szolgálati jogviszonyukból két év, vagy ennél kevesebb idő van hátra.

A Köznevelésért Oklevél iránti kérelmet a pedagógus vagy pedagógus munkát segítő munkakörben alkalmazott személy közvetlenül nyújthatja be a polgármesternek. Nem feltétel, hogy a kérelem benyújtásának határidejéig érje el a közalkalmazotti jogviszony a meghatározott időtartamot, a tárgyévben való jogosultság (vagyis az adományozás évének december 31. napjáig) az irányadó.

A kérelem benyújtásának határideje: 2020. március 2. (hétfő), 18.00 óra.

A kérelmeket a Polgármesteri Hivatal Népjóléti és Intézményfelügyeleti Főosztályán lehet benyújtani személyesen (1153 Budapest, Bocskai utca 1-3. A épület fszt. 18-as szoba) vagy postai úton (1153 Budapest, Bocskai utca 1-3.).

A benyújtási határidő jogvesztő, az ezt követően beérkező kérelmeket nem lehet elfogadni, valamint a jogosultság évét követően nem nyújtható be a kérelem.

Az önkormányzathoz határidőben beérkező kérelmek alapján a Köznevelésért Oklevél odaítéléséről a polgármester dönt 2020. április 30. napjáig. Az elismerés mellé juttatásként bruttó 200.000 Ft összegű pénzjutalom jár. Az okleveleket ünnepélyes keretek között a pedagógusnap alkalmából Cserdiné Németh Angéla polgármester adja át.

A „Budapest XV. kerületi Köznevelésért Oklevél” elismerés részletes felhívását itt olvashatják el.

A kérelem benyújtásával kapcsolatban további felvilágosítás a 06-1/305-3310-es telefonszámon Dobrosiné Ladjánszki Tímea, vagy a 06-1/305-3160-as telefonszámon Végh Ádám intézményfelügyeleti referensektől kérhető.

A kezdőfotó a 2019-es pedagógusnapi ünnepségen készült, fotó: Nagy Botond/XV. Média