Menu

Legyél te is önkéntes a foci-Eb alatt!

2020.01.07.

A főváros jelentkezőket keres önkéntes programjába, amely a júniusi Európa-bajnokság alatt zajlik majd.

Magyarország történetének egyik legnagyobb sportrendezvénye lesz a júniusi labdarúgó-Európa-bajnokság: Budapest a 12 rendező európai város egyike, és a torna négy mérkőzését fogják a nemrég átadott új Puskás Arénában lejátszani. Mint minden ilyen esemény, a foci-Eb sem képzelhető el önkéntesek és kísérőrendezvények nélkül. A Fővárosi Önkormányzat, mint hivatalos rendező város ennek kapcsán indított programot.

Az önkéntesnek jelentkezők felé feltétel, hogy legalább 14 évesek legyenek, minimum társalgási szinten beszéljenek angolul, és a budapesti mérkőzésnapokon (június 16., június 20., június 24., június 28.) ráérjenek. Azokat várják, akiket érdekel a sport, a nagy rendezvények forgataga, akik szívesen dolgoznánk egy több ezer fős csapat tagjaként. Az Eb alatti önkéntes munka beszámítható az érettségizőknek kötelező 50 órás közösségi szolgálatba.

Fontos, hogy a fővárosi program nem a stadionba várja a jelentkezőket, hanem az erre az időre a Városligetben kialakított szurkolói zónákba, valamint a város forgalmas pontjaira, turistalátványosságaihoz, szállodákhoz és a Liszt Ferenc repülőtérre.

Az Önkéntes Programban résztvevők számos juttatást és ajándékot kapnak munkájukért cserébe és a segítők számára az esemény végén hatalmas bulit rendeznek a szervezők.

Részletek és jelentkezés a www.euro2020hostcitybp.hu oldalon.