Menu

Új megoldás a gyermekek korcsolyázására

2019.11.27.

A korábbi jelentős fenntartási költségek, valamint az időjárás okozta nehézségek miatt az önkormányzat ezen a télen más módot keresett a korcsolyázási lehetőségek biztosítására.

Mint ismert, korábban a Czabán Általános Iskola, valamint a Salkaházi Sára Katolikus Iskola területén is ideiglenes jelleggel kialakított jégpályák várták a kerületi gyerekeket. Ezek fenntartása jelentős költséggel járt, illetve többször az időjárási viszonyok sem tették lehetővé folyamatos használatukat. 2018-19 telén pedig a Czabán Iskola udvarán egy műanyag borítású korcsolyapályát alakítottak ki.

Most új megoldásban gondolkodott az önkormányzat: a Pólus Centerben működő jégpálya üzemeltetőjével vették fel a kapcsolatot, hogy vásárolt szolgáltatásként biztosítsák a kerületi gyermekeknek a korcsolyázás és a korcsolyaoktatás lehetőségét. Ez a lehetőség januártól él majd, ennek az idei költségvetés kései elfogadása az oka. Október közepén lett a kerületnek büdzséje, a Pólussal az egyeztetések csak ezt követően indulhattak meg.

Az önkormányzat tehát legkorábban januárjától tudja biztosítani a jégpálya használatát a fenntartásában működő óvodák gyermekeinek. A tervek szerint a 19 óvodai telephelyről összesen 650 gyermek vehet részt a programban – amely a gyermekek számára ingyenes, az összes felmerülő költséget az önkormányzat biztosítja. Szakképzett oktatók fogják felügyelni a programot, különbusz szállítja az ovisokat a korcsolyapályára és ott korcsolyát és sisakot is kapnak a gyakorláshoz. A szülőknek csupán a megfelelő ruházatról kell gondoskodniuk, valamint – igény szerint – a könyök- és térdvédőkről.

A Pólus Centerben működő korcsolyapálya használatát a program befejezését követően kiértékelik, és az önkormányzat ezután dönt arról, hogy a következő évben is igénybe vesszük-e a gyermekek számára ezt a szolgáltatást. Amennyiben a tapasztalatok pozitívak, a következő évben hamarabb elkezdődhetnek az egyeztetések a pályahasználatról – így több gyermek számára, már akár novemberben elkezdődhet a korcsolyázás és az oktatás.